50’nin Üstündeki Kadınlar İçin Moda İpuçları


50’den sonra muhteşem görünebilirsiniz! Mağazalar gençler için yapılmış giysilerle dolu görünse de size iyi gidecek yeni ve güncel bir görüntü bulabilirsiniz. Pratikte bazı genel esasları  bilirseniz herhangi bir moda trendi adapte edilebilir. İşte 50’nin üstündeki kadınlar için moda konusunda bilmeniz gerekenler: yaşam tarzınıza, bütçenize, vücut şeklinize uygun giyilebilir modern giysiler bulmak.

  • Çok fazla et kısmı göstermenin seksi olduğu düşüncesini çok genç olanlara bırakın. Onun yerine cinselliğinizi ipek, deri ve kaşmir gibi lüks kumaşlarla ya da şarap, çikolata, erik ve şampanya gibi zengin renklerle gösterebilirsiniz.
  • El çantanız kazara yaşınızı gösterebilir. Canlı renkleri ve farklı şekilleri seçerek el çantanızla biraz zevk alın. Burada önemli olan boyutlarınıza uygun iyi bir oranı olan bir çantayı arayıp bulmaktır. Elinizin altına uyan, çok küçük ya da çok büyük olmayan omuz çantaları genellikle en çok yakışanlardır.
  • Tarzı, rahatlık ve kolaylıkla takas etmek zorunda olmadığınızı bilmelisiniz. Giyilebilir, rahat ayakkabıları alın.  Yürümek için mücadele ettiğiniz muhteşem ayakkabılara sahip olmanın bir anlamı yok!
  • Torba gibi, şekilsiz giysilerden kaçının. Şekilsiz kıyafetlerin bedeninizin hoşlanmadığınız bazı kısımlarını sakladığı bir söylencedir, tersine yalnızca daha çok malzeme eklerler ve sizi olduğunuzdan daha büyük gösterebilirler. Bedeninize uyan, ona göre şekillendirilmiş giysiler çok daha fazla yakışır.
  • Tüm siyahtan ürkmeyin. Harika görünür, özellikle kumaşlar deri, yün ya da kürkle karıştırılıp birlikte giyildiğinde çok şık görünebilir. Ve tamamen siyah bir kıyafet aksesuarlarınızın parlaması için harika bir yoldur.
  • Saçınız ve makyajınızla doğal görünmeye çalışın. “Az, daha fazladır” yaklaşımını benimseyin ve en iyi özelliklerinizin görünmesine izin verin!
  • Giyiminizi oluşturmada düz renk bloklarını seçin. Camel, kırmızı, gri, haki ve özellikle siyah ve beyazın hepsi şık ve tarz kombinasyonlar oluşturmak için karıştırılabilir ve birbirine uydurulabilir. Bir kuşkunuz olduğunda siyan ve beyazı tercih edin, bu kombinasyonla yanlış yapmazsınız, her zaman zarif, modern ve şıktır.
  • Kapsul bir gardrop için klasik unsurları seçin. “Önden düğmeli gömlek benzeri  giysiler, trençkotlar, kruvaze ceketler, gömlekler, pantolonlar, kısa ceketler ve jeanler ruh bakımından gençtirler ve asla demode olmazlar.
  • Minimalist,  fonksiyonel desen ve ayrıntıların abartısız, şık olanlarını tercih edin. Giysileriniz rahat ve pratik olmalı ve kendinizi iyi hissettirmelidirler, askıları  ve düğmeleri düzeltme endişesi olmadan.

En önemlisi de eski bir deyişi akılda tutmaktır, “ Yaşlanma bedensel olmaktan çok  zihinsel bir durumdur.” Aldırmazsanız, fark etmezsiniz! ” (Aging is a case of mind over matter.” If you don’t mind, it doesn’t matter!)

http://www.thirdage.com/beauty-tips/fashion-women-over-50?utm_

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer