Sizi Zumba Harekete Geçirebilir

Aerobikten, bisiklet kullanmaya, eliptik egzersiz aletlerine kadar her tür egzersizi denediniz mi? Tek bir egzersiz türüne bağlı kalmaya çalıştığınızda sıkıldınız, huzursuz oldunuz ve sinirlendiniz mi? Zaman yokluğuna ek olarak sıkılma insanların egzersiz rutinlerini bırakmalarına yol açan bir numaralı neden. Neyse ki egzesizinizi hızlandırarak, canlandırarak ve en önemlisi eğlenceli hale getirerek bu sorunu çözen oldukça yeni bir egzersiz türü var!

Zumba Latin ve dünya müzik ritimlerine bağlanan bir dans fitness programıdır. Koreografisi salsa ve diğer Latin dans hareketleriyle öylesine yapılmıştır ki dans deneyiminin bütün düzeylerindeki insanlar Zumba rutinine uyum sağlayabilir. Zumba bir saatlik egzersiz oluşturacak hızlı ve yavaş dans tempolarını kullanır. Ancak, merak etmeyin adımlar oldukça basit ve  öğrenilmesi hızlı ve kolaydır.

Zumbayı böylesine harika yapan nedir? İşte bir Zumba programına bugün kayıt yaptırmanız için 7 neden:

  1. Herkese dosttur. Zumba bütün yaşlar ve kondüsyon durumları için harikadır ve ister ilk kez yapıyor olun ister treking yıldızı fark etmez. Yani egzersiz yapmayalı bir hayli olduysa ya da şeklinizin bozukluğundan dolayı biraz utanıyorsanız da Zumba oyuna yeniden dahil olmanın en mükemmel yoludur. Çoğu insan sıfır dans deneyimiyle Zumbaya gelir.
  2. Kendinizi iyi hissettirir. Zumba stresi pek çok düzeyde rahatlatır. Enerjik hareketleri yaparken stres düzeyini düşürecek ve sizi doğal yüksek ruh durumunda hssettirecek olan serotonin ve dopamini üretecektir. Sınırlamalarınızı kontrol etmenin ve her günkü endişelerinizden uzaklaşmanın harika bir yolu olabilir. Kendinizi dans adımlarında kaybediyormuş  -iyi bir yolla- gibi hissedebilirsiniz.
  3. Tam bir beden egzersizidir. Zumba yalnızca bütün bedeni dengeleyen bir rutin sağlamaz aynı zamanda saatte 600 kalori yaktıran aerobik bir çalışma hizmeti verir. Diğer egzersiz türlerinden farklı olarak – çoğunlukla alt bedeni çalıştıran yürüyüş bandı gibi – Zumba bütün bedeninizi tepeden tırnağa kadar çalıştırır.
  4. Yağ yakar. Zumba kalp atışlarınızı arttırır o da metabolizmanızı. Daha hızlı metabolizma egzersiz yapmazken bile yağ yakmanıza yardımcı olur. Zumba çalışmaları sırasında yoğunluk aralıkları enerji harcamanızı müzik ritm ve hareket çeşitliliğiyle en yüksek düzeye getiren yağ yakma yararlalarıyla yüklenmiştir.
  5. Sizi sıkmaz. Zumbanın Latin –çağrışımlı hareketleri geleneksel egzersiz rutinlerinden hoş bir şekilde farklıdır ve her program özgün müziklerle dopdoludur. Her bir müzikle tempo alçak, orta ve yüksek yoğunluk arasında değişir. Ayrıca, Zumba salsa, Flamenko, hip-hop ve diğer danslardan ayak figürlerini ve beden hareketlerini almıştır dolayısıyla daima parmaklarınızın üzerinde kalacaksınız.
  6. Zumba koordinasyonunuzu geliştirecek. Daima iki sol ayağınız olduğunu hissetmişseniz daha çok dans deneyimi kazandıkça fiziksel olarak çevrenize daha çok alıştığınızı hissedeceksiniz. Koreografiyi daha hızlı kapacak, adımlara daha iyi ayak uyduracak ve içgüdüsel olarak sonra hangi hareketin geleceğini bileceksiniz.
  7. Zumba sizi mutlu eder. Zihinsel berraklığınızı arttırır ve aynı zamanda sizi bir aptalcasına sırıttırır. Kısacası, Zumba eğlencelidir. İnsanların Zumbaya devam etmesi çok görülür çünkü bunu isterler,  yapmak için kendilerini zorlamazlar. Canlı ritmleri insanları özellikle dışarı havasına sokmada esrarlıdır. Zumbaya stresli ve üzgün olarak gelebilirsiniz ve net kafalı ve huzur dolu olarak ayrılırsınız.

http://www.thirdage.com/exercise-fitness/hate-to-exercise-try-zumba?page=2

“Yaşamın en değerli armağanlarından bazıları yalnızca yaşla elde edilir.”
~ Gene Cohen