Federal Hükümet Amerikalılar için ilk olarak 2008’de yayınladığı fiziksel etkinlik rehberi kullanımının cesaretlendirilmesi için bir plan hazırladı. Aşağıda, yetişkinler için yapılan öneriler:

Haftada en az iki buçuk saat orta yoğunlukta ya da bir saat onbeş dakika dinamik aerobik fiziksel etkinlik ya da orta ya da dinamik yoğunluktaki egzersizlerin bir kombinasyonu. Aerobik etkinlik süreleri en az 10 dakika sürmeli, tercihan hafta içine yayılmalıdır.

Her hafta için en az olarak önerilen orta yoğunlukta ya da dinamik aerobik etkinliğin iki kat arttırılmasıyla ek sağlık yararları elde edilir.

Haftada iki ya da daha çok gün bütün ana kas grupları için kas güçlendirme hareketleri.

Orta yoğunlukta etkinlik balo dansları ya da karşılıklı sıraya dizilerek yapılan dansları, düzlükte ya da bir kaç tepesi olan bir yerde bisiklete binmeyi, kano yapmayı, bahçede çalışmayı (tırmıklama, çalıları kırpma), tenis (çiftli), sıkı yürüyüş ve suda yapılan aerobikleri  kapsar.

Dinamik egzersizler arasında aerobik dans, saatte 10 milden hızlı bisiklet kullanma, bahçede ağır çalışma (kazma, çapa yapma), tenis (tekler), ip atlama, yüzme, dağ yürüyüşü, yarış yürüyüşü, jogging, koşma sayılabilir.

Amerikan Sağlık ve İnsan Hizmetleri Departmanı

http://online.wsj.com/article/SB10001424052748704350304574638331243027174.html?mod=rss_Today%27s_Most_Popular

*’Kanepe patatesi’ terimi boş zamanının çoğunu  bir kanepede oturarak ya da yatarak geçiren, çoğunlukla çok fazla televizyon izleyen tembel ve kilolu insanları,  genel anlamıyla yeterince fiziksel aktivite yapılmayan yaşam tarzını kasteder  (Wikipedia).

“İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.”
~ İskoçya Atasözü