Cildiniz bedeninizin en büyük organıdır –soluk alır ve içine ve etrafına ne koyarsak da emer. Cildinizi yirminizde göründüğü gibi düzgün ve sağlıklı tutabilmek için onu hazırlamak ve günlük bakım uygulamak önemlidir.

İşte size parlak yaşsız bir cildi korumanıza yardım edecek on ipucu:

Daima Güneş Kremi Kullanın!

Ultraviyole ışınları yalnızca kansere yol açmaz, cildinizi de yaşlandırır. Dışarıda bahçeyle uğraşıyorsanız ya da yürümeye çıkmış olsanız bile yüzünüze bolca yaydığınızdan emin olun – günlük olarak 15 faktörlü bir koruyucu kullanın ve eğer dışarıda doğrudan güneş altındaysanız 30  faktörlü kullanın. Bu cildinizi güneş hasarının yol açtığı kırışıklıklardan ve kahverengi lekelerden koruyacaktır.

Yüzünüzü Günde İki Kez Yıkayın

Yüzünüzü sıcak suyla yıkayın ve bitirince soğuk su çarpın –soğuk su porlarınızı kapatacak ve kirlerin içeri girmesini önleyecektir.  Gene de abartmayın –aşırı temizleme cildinizi kurutur.

Ölü Hücreleri Kaldırın

İçinde ölü hücreleri kaldıran partiküller olan yumuşak bir yüz yıkama kullanın. Bu cildinizi düzeltmeye yardım eder, büyük porların görünümünü azaltır ve cildinizi fondötene hazırlar. İşte bir ipucu: hassas ciltler için yapılmış fırçalar iş görür ve tahriş riskinizi minimize eder.

Her Gün Nemlendirin

SPF içeren kalın nemlendirici bir krem kullanın. Makyaj uzmanı Bobbi Brown cildinizin kabarmasına yardımcı olmak için biraz vıcık vıcık bir formülü aramanızı öneriyor. Cildiniz nemlendiğinde ve sağlıklı olduğunda doğal parlaklığını sürdürmek çok daha kolay olur.

Mineral Temelli Makyaj

İş makyaja gelince, az daha çoktur.  Kalın fondötenlerden uzak durun –hem doğal görünmez hem de porlarınızı tıkar. Onların yerine seçenekleriz  yağsız hafif fondötenler ya da mineral temelli pudralardır, Bare Escentuals gibi. Cilt renginizi düzenler,  yağlı hissettirmeden.

Meyve ve Sebzelerinizi Yiyin

Her günkü yemeklerinize bol bol meyva ve sebze eklediğinizden emin olun, cildinizi en iyi şekilde tutmanıza yardımcı olmak için. Doğal bir C vitamini dozu almak için –serbest radikallerin yol açtığı cilt hasarını azaltmak için –narenciye, etli biberler, karnıbahar ve yapraklı yeşillikleri bolca doldurun. Meyve ve sebzeler ayrıca A vitaminiyle yüklüdür ki bu doku tamiri için şarttır ve kuru cildin rahatlamasına yardımcı olur.

Omega  Destekleri Alın

Bu antioksidan nar yağından türetilir – cildinizin hem nemini ve hem de sıkılığını arttıran anti-iltihap yağ asitleri içerir.

Sigara Yok!

Sigara oksijenleştirme prosesini azaltır bu da kollajeninize zarar verir. Zaman içinde de cildinizi ciddi bir şekilde yaşlandırır – ve sizi kanser ve kalp hastalıkları bakımından yüksek riske sokar.

Geceleri Bir Retinoid Kullanın

Retinoidler A vitamininden türetilmiştir ve size yaşsız bir cilt vermek için üç hayret uyandırıcı şey yapar. Birincisi, hücre alt üst dönüşümünü arttırarak matlığı yok ederler. Kollogen oluşumunu arttırarak ince çizgilerin azalmasına yardım ederler. Ayrıca, cilt renginizi eşitlemeye yardımcı olabilecek pigmentasyonu arttırırlar.  Retin-A ve Tazorac gibi retinoidlerin verilmesi harika anti-aging tedavileri yaparken hem cildi kurutabilirler hem de pahallı olabilirler. Onların yerine tezgahlarda bulunan Neutrogena Healthy Skin Anti-Wrinkle Instensive Night Cream (13.99$, neutrogena.com) gibi retinoid içeren birini kullanın. Aynı yararları sağlar ve her cilt tipi tarafından kolayca tolere edilir.

Bol Bol Su İçin

Su içmek bizi hasta edebilecek ve lekelere yol açabilecek unsurlardan cildimizi temizleyerek bedenlerimizin detoks yapmasına yardım eder. Su içme görünür ince çizgileri ve kırışıklıkları cildinizi kabartarak azaltır ve o da cildin  görüntüsünü düzeltir. Günde en azından sekiz bardak su içmeyi amaçlayın.

http://www.thirdage.com/skin-nails/10-tips-ageless-skin

“Uzun bir ömür için dua eden fakat yaşlılıktan korkan aptallarız.”
~ Çin Atasözü