Elli ve daha ileri yaşlardaki kadınlar için dengeli ve sağlıklı bir diyeti sürdürmek sağlıklı, güçlü ve seksi kalmak için şarttır. Menopoz öncesi, menopoz süreci ve menopoz sonrası önemli fiziksel değişimlerin zamanıdır ve bedenlerimizin gereksindiği talep ve değişiklikler büyük olabilir. Menopoz sürecinde hem doğru yemek hem de düzenli egzersiz son derece önemli. Ellinin üstündeki kadınlar için doğru diyet aktif ve canlı bir yaşam tarzı için bir köşe taşı olabilir.

Sağlıklı yiyecek çeşitleri yiyerek yaşamın bu zamanında genel sağlığınız için diyet ihtiyaçlarınızı karşılama yönünde uzun bir yol alacaksınız. Çok miktarda taze meyva, sebze, tahıl ve bakliyat yiyerek diyetinize kalsiyum ve demir eklemiş olacaksınız. Taze ürünler ve çok fazla yeşil yapraklılar elli yaş ve ötesindeki kadınların bütün yiyecek listelerinin başında yer almalı.  Tavuk sizin için kırmızı etten daha iyidir ve soya büyük bir tamamlayıcı protein kaynağıdır. Diyetinizi yağ, doymuş yağlar ve kolestrol bakımından düşük tutun (bu etiketleri okumaya başlayın!). Eğer şimdi balık yerseniz başka bir porsiyon daha eklemek isteyebilirsiniz, eğer yemezseniz, başlayın!

Bırakmak için yaşamboyu alışkanlıklardan en zor ikisi şeker ve tuzdur. Yemek pişirirken tuz yerine baharat kullanmayı deneyin, yiyeceğinizin tuz konmadan tadının ne kadar güzel olacağı sizi şaşırtabilir! Diğer biri de kahve… Şimdi günde birkaç kap içiyorsanız azaltmanın zamanı.  O kadar çok sağlıkl ıgüzel  bitki çayları var ki, bir zamanlar kahveyi sevdiğiniz unutabilirsiniz!

50 yaşında ve ilerisindeki kadınlar için kalsiyum ve demir alımıyla ilgili uzmanlar ve rehberlerden çok miktarda yararlı bilgiler var. Örneğin, menopoz sürecinde ve sonrasında kalsiyum ihtiyacınız günde 1000 mg dan 1500 mg’a çıkacak. Kadınların karşılaştığı en yaygın hastalalıklardan biri osteoporozun başlaması ya da kalsiyumun eksikliğinin getirdiği  kemik yoğunluğu ve   güç kaybı. Sağlıklı ve dengeli diyete ek olarak tamamlayıcılar değişen bedeninizin gereksinim duyduğu bütün besinleri, vitaminleri ve mineralleri sağlar.

Eğer yalnızca elli bile oluyorsanız ve hep sağlıklı ve aktif bir kadın olmuşsanız menopoz sırasında doğru beslenmek bir dolu hastalığı önler ve  fit ve enerjik hissettirir.  Ne de olsa ellinin kırk olduğu bu harika duruma böyle geldik.

http://www.fiftyisthenewforty.net/diet.php

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer