“Eğer her on yılda her gardroba şart olan bir sonbahardan-ilkbahara parçası varsa o bir trençkottur.” Amin

Bu söz stil gurusu Nandini D’Souza’nın Harper’s Bazaar Her Yaşta Harika: Hızlı ve Kolay Moda Rehberiniz*” adlı harika kitabından.

HB’nin popüler “her yaşta muhteşem” sütunu yaşamın değişik aşamalarında en iyi şekilde giyinmenizle ilgili.

Aynı zamanda Kate Moss, Gwyneth Paltrow ve Carolina Herrera dahil dünyanın en iyi giyinen kadınlarını da ortaya çıkarıyor.

Kitap aynı zamanda üstler, etekler, giysiler ve ceketler gibi şeklinizi şımartacak gardrop vazgeçilmezleri konusunda bilgili öğütler paylaşıyor: işe, oyuna ve müze ve galerilere giyilecekler, kendi gardrobunuz için alışveriş stratejileri, içerden ipuçları masraf azaltan fikirler ve on yılları aşan görünüşler konusunda öğütler.

40’larında kadınlar için en sevdiğimiz bazı parçalar:  “Üstler koleksiyonunuz çeşitlenmeli. 50’lerindeki kadınlar  için:  Zeki bir kadın hatırlar ki muhteşem bir ceket bütün dikkati üzerine çeker ve tüm görünüşün en temel parçasıdır.”

Ve 30’larında olanlar için. “İşe lastik spor ayakkabılarla giden ve sonra topuklu ayakkabılara geçen kadınlar ikonik birer imajdır. Ancak, işe gidiş gelişi daha rahat yapmanın daha şık bir yolu bu Reeboklardan babetlere geçmektir.  Çantanızda da daha az yer tutarlar.”

Şimdi, gidin ve o trençkotu alın, eğer hala sizde bir tane yoksa. 

Çantada Keklik

Bütün kadınlar belirlenmiş bir bel ister diyor,  “Harper’s Bazaar Fabulous at Every Age: Your Quick & Easy Guide to Fashion”. Dolayısıyla, yaşınız ne olursa olsun bunu görüntünüzün bütünleyici bir parçası yapın.

İşte kitaba göre bunu nasıl yapacağınız:

Hem fonksiyonel hem de çok moda. Pek çok çeşidiyle bu parça – basit siyah bir kemerin gerisinde bir yaşam vardır— kişisel tarzınızdaki bir statement kolyenin figürünüzü şımarttığı gibi sizi şımartabilir.

Şekil değiştirici. Kemerler, kalın ya da ince, bedeninizin tanımlanmasında ve yeniden oranlanmasında en basit ve kolay yoldur. Torba giysilere yapı kazandırır ve dikkati bedeninizin bu en küçük parçasına çeker.

Benim için en iyisi ne? Eğer kısa bir gövdeniz varsa daha ince bir kemer boyca kısalığınızı da maskeleyerek sizi inceltecektir. Öte yandan daha kalın bir kemer uzun diyafram bölgesi olanların üst ve alt yarıyı dengelemelerinde yardımcı olacaktır.

*Harper’s Bazaar Fabulous at Every Age: Your Quick & Easy Guide to Fashion”

http://www.thirdage.com/fashion-personal-style/fashion-tips-for-the-ages-all-ages

 

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso