Diyet destekleri müthiş popüler. Bir milyonun üstünde Amerikalı en azından bir destek alıyor. Çekicilikleri anlaşılabilir. Pek çok kimse sağlık ve zindeliğini en iyi duruma getirmek istiyor. Destek endüstrisinin bunu karşılamak ve ürünlerini desteklemek için büyük bir finansal çıkarı var. Ancak, üreticiler desteklerin saflığını, gücünü, güvenliğini ya da etkinliğini kanıtlama gereksinimi hissetmez. Ve yasalar da etiketteki iddiaların doğruluğunun kanıtına ihtiyaç duymaz.

Harvard Men’s Health Watch’un yeni bir sayısı D vitamini, selenyum, St. John’s Worth ve çokluvitaminler dahil birçok popüler destek vitaminine kanıt (lehte ya da karşıtı) konusunda bir genel değerlendirme yaptı. Harvey Simon, M.D. Harvard Men’s Health Watch’un editörü, okuyucuları uyarıyor “Tüketicilerin gözleri sürekli yeni araştırma raporlarını okumak için dışarıda olsun. Tavsiyeler bilimsel araştırmalar geliştikçe değişiyor. Ne yazık ki, çoğu durumda, araştırmalar umutlarımızı karşılamada başarısız, istisnalar varsa da.”

Popülerliklerine karşın, çoklu vitaminlerin sağlığı arttırdığının ya da hastalıkları önlediğinin kanıtı yok. Aslında, hem U.S. Preventive Services Task Force hem de Science Konferansı Sağlık Durumu Ulusal Enstitüsü multivitaminlerin kalp hastalıklarına ya da kansere karşı bir koruma yapmadığı sonucuna vardı. Tersine, araştırma balık yağı desteklerinin kalp rahatsızlığı olan insanlar için yararlı olabileceğini öneriyor.

Dr. Simon, düşünceli ve dikkatli bir yaklaşım tavsiye ediyor. “Çoğu zaman ciddi bilimsel raporları iyi pazarlanmış vitamin ve desteklerin basit, umut dolu vaatleriyle dengelemek zordur. “Harvard Men’s Health Watch yalnızca bunun yapılabilmesi için bazı ipuçları veriyor:

  • Abartılı iddialara dikkat edin. Doğru olmak için çok iyi görünüyorsa, o genellikle doğru değildir.
  • Sağduyulu referans ve onay arayın, özellikleri ünlülerinkini. Finansal teşvik olmaksızın arkadaşlar ve akrabalarca verilen en içten ve iyi niyetli tavsiyeler ürünün güvenliğini ve etkinliğini sağlayamaz.
  • “Eğer birazı iyiyse çoğu daha iyidir” doğru değildir. Aslında biz en zararsız görünen desteğin bile amaçlanmamış olumsuz etkilerinin olduğunu öğrendik.
  • Anlamsız terimlerin farkında olun. Ürünün harikalar yarattığına ilişkin “hepsi-doğal”, “antioksidanca-zengin”, “klinik olarak kanıtlanmış”, “anti-aging” ve diğer üstü kapalı ancak ayartıcı iddialar bu kapsamdadır.

Destek vitaminleri alıyorsanız bile, iyi yediğinizden, egzersiz yaptığınızdan ve kolestrol, kan basıncı ve kan şekerinizi kontrolde tutmak için doktorunuzla birlikte karar verdiğininizden emin olun, öğüdünü veriyor Harvard Men’s Health Watch. Aldığınız herhangi birini ya da tüm destekleri doktorlarınıza söyleyin, tam ve açık olmak önemlidir, özellikle destekler ilaçlarla ters etkileşime girebildiğinden.

http://www.health.harvard.edu/press_releases/do-vitamins-and-other-supplements-live-up-to-their-promise

“Geçmiş bir önsözdür.”
~ Washington D.C.de Ulusal Arşiv önündeki bir levhadan