Steve Johnson Florida Üniversitesinin bir araştırmasında New York Times katılımcıları için ayak bileği ağırlıklarını güç ve dengeyi arttırmak için kullanıyor.

Kas kitlesi kaybı 60 yaşın üzerindeki kadın ve erkeklerin yüzde 10 kadarını etkiliyor ve yaşlıların hareketliliklerini kaybedip bağımsız yaşayamamalarının ana nedeni diyor, araştırmacılar. Şimdi durumu önlemek ya da tersine çevirmek için yollar arıyorlar. The New York Times’dan Andrew Pollack’ın yazdığı gibi:

Kasların yaşlanmayla beraber kayboluş nedeni, yıllarını spor salonlarında terleyerek geçirdikleri halde doğal kas kitlesi kaybıyla karşı karşı olan baby boomerler dahil, artan sayıda bilim adamını, ilaç ve yiyecek şirketlerini cezbediyor.

İlaç şirketleri kas yapacak ya da kasların zayıflamalarını adı çıkmış anabolik stereoidler olmaksızın önleyecek ilaçlar geliştirmeye uğraşıyor. Yiyecek devleri de aynı amaçla besin ürünleri araştırıyor.

Toby Bilanow,   http://newoldage.blogs.nytimes.com/2010/08/31/fighting-the-muscle-loss-that-comes-with-age/

Bu yazının orijinali yayınlandığında yapılmış olan yorumların  bazıları:

Diana Allen. İşte gene aynı şey. Yaşlanmanın diğer bir normal kısmı bir hastalık haline getiriliyor ki ilaç şirketleri yeni “illeti” tedavi etmek ve yaşlıların sırtından büyük paralar kazanmak  için ilaçlar (kaçınılmaz olarak istenmeyen yan etkileriyle) geliştirebilsin.Yazının söylendiği gibi egzersiz, özellikle de ağırlık içeren egzersiz, kas kitlesini altın yıllara girerken korumanın en iyi yolu. Başlanacak birinci yer, bu. Makalede not edilen sarcopenianın nedenleri –iltihaplanma, hareketsiz yaşam tarzı, oksidatif hasar, insülin direnci- hedefe dönük besinsel desteğin yanı sıra (D vitamini, anti oksidanlar vs )diyet ve yaşam tarzı değişiklikleriyle kolaylıkla ve etkin olarak tedavi edilebiliyor.Lütfen, bu bilgiyi bir diğer pahalı toksik ilaç yerine güvenli, önleyici ve holistik doğal destek sağlamak için yaşlanan toplumun (benimde içinde olduğum) dışında bırakalım.

Richard. Tanrım, neden bu kadar zor? Normal uygar diyet sadece çok fazla tahıl ve korbonhidrat temelli.  Kas kitlesini ve hormonal dengeyi korumak için doymuş hayvansal yağlar ve kolestrol bakımından yeterince güçlü değil. Eşitliğin karbonhidrat tarafında çok uzun süre kalmak besinsel ve sağlık felaketine yol açar. Buğday yemeğin, biraz pirinç ve diğer nişastalı besinler, daha fazla et ve yağ yiyin. Ve hindistan cevizi yağı ve belki biraz zeytinyağı dışında başka sebze yağları yemeyin. D vitamininizi alın. Bu kadar basit,  ilaç bile gerekmez. Bir ay bile deneyin, ne oluyor görün.

Naturegirl. Para konusu bakımından haklı olan Ms. Allen’e bravo! Her durum ilaçla tedavi gerektirmez. “ Birçok insan çok fazla aerobik egzersizle meşgul ancak bunu yetence anaerobik egzersizle (direnç çalışması) birleştirmiyor. Ve yiyecek emilimi de biz yaşlandıkça değişiyor, dolayısıyla destekli yeterli bir diyet önemli.  Ben 50’lerimdeyim, haftada üç gün kondüsyon çalışması yapıyorum ve her zaman olduğumdan daha güçlüyüm.60’larında olan partnerim spor salonuna gitmeye başladı ve siyatiği kayboldu. Yaşlı erişkinler için sağlıklı pişirmeyle birlikte daha iyi direnç antrenmanı programlarına gereksinimimiz var. Bu rejimden bütün Amerikalılar yararlanabilir. Makale için tesekkürler. Sağlık topluluğu bu konuyu ele almada geç bile kaldı.

James. “Yaşlanmanın diğer bir normal kısmı…” Yine de,  büyük sorun … Kas kaybı normal midir ya da tedavi edilebilir ya da edilmeli olan bir hastalık mıdır?Tamamen aynı mantıkla enfeksiyon hastalıklarından ölmenin de yaşamın normal bir kısmı olduğunu ve antibiyotik ve aşıların yalnızca hastalardan ya da tamamen normalbir hastalıktan kaçınmak isteyenlerden büyük paralar koparmak için girişimler olduğunu beyan edebiliriz.

“Yaşlanmaktan şikayet etmeyin, pek çok kişi tarafından inkar edilen bir ayrıcalıktır o.”
~ Anonim