Moda uzmanı Sam Saboura ve güzellik uzmanı Ashlee Barnes yaşınızdan on yıl eksiltmek için yapılması ve yapılmaması gerekenleri sizinle paylaşıyor, botoks gerekmeden.

Koruyucu güneş kremini atlamayın. Uzmanlar bozuk plak gibi sürekli bu konunun üstünde bir nedenle dururlar: Yağmur ya da güneş, cilt hasarını ve potansiyel kanseri önlemek için güneş kremine ihtiyacınız var. (Not: Hiç bir zaman başlamak için çok geç değildir.)

Günde en az 1.8 lt su için. Su en iyi ve en ucuz cilt ürünüdür. Suyu fazla tüketmek cildinizi ışıltılı ve enerji düzeyini yüksek tutar.

Makyajınızla uyumayın. Porlarınızı tıkar, siyah noktaları geliştirir ve cildinizi susuz bırakır, bütün bunlar yaşlanma belirtilerini arttırır. Her gece yatmadan önce temizleme ve nemlendirme şarttır.

Suya dirençli ya da uzun süre dayanıklılığı olan maskara ya da eye-liner kullanın, bunlar gözlerinizin etrafındaki kırışıklara girmez.

İçinde yaldız olan bir kozmetik kullanmayın –parçacıkları kırışıklara girer – ve daha kötüsü, liseye geri dönmeye çalışıyor gibi görünürsünüz. Onun yerine, etikette  “luminious” ya da “shimmer” gibi ince ve okşayıcı parlaklığa sahip anlamına gelen sözcüklerini arayın.

Mümkün olduğunca organik yiyecek yiyin. Bedeninize sağlıksız kimyasallar ve koruyucular alırsanız, belli olur. (Gereksiniminiz olan günlük besini garantiye almak için multivitamin alın.)

Çok mat makyaj yapmayın, özellikle fondöten ve ruj. Kırışıklara girip onları belli eder.

Mücevher tonlu giysiler giyin. Zengin, doymuş renkler(koyu pembeler, yeşiller, kırmızılar ve mavileri düşünün)yaşlanmayla solan, cilt tonunuzu hemen parlatır.Belirli yaştaki bir çok kadın aslında kendilerini yokeden pastel renkler giyme eğilimindedir

Aynı eski blucinlerinize yapışmayın, ne çok seviyor olmanızın önemi yok. Kot trendlerini yakından izlemek– modern kesim, yıkama, bitiş vs.—sizi modern gösterir. (Bir uyarı: buluğ çağındakilere odaklı gelip geçici son modadan — favori bırakma, yırtıklar ve düşük bel vs., ne kadar popüler olsa da– kaçının).

Bedeninizin neresini gösterdiğinize dikkat edin. Belirli kısımlarda, –dekolte kısmında diyelim– çok çil, benek ya da yaşlanmayla oluşan lekeler varsa, göstermek için başka bir bölgeyi seçin. Ve hatırlayın:omuzlar hemen herkeste iyi yaşlanır.

Kolsuz giyme konusunda gerçekçi olun. Eğer kollarınızın durumu iyiyse açmaktan korkmayın. Eğer gevşeklik, sarkıklık varsa ¾ kol uzunluğu her yerde iyi gösterir.

Gençler için satış yapan departmanlardan alışveriş yapmayın. Sizden birkaç on yıl küçük biri için üretilmiş bir şey giyiyorsanız, belli olur.

İçli-dışlılarınızı yakın. Bunlar eski. Uzun, zayıf gösteren hırkalar günümüzün modası.

Fazla eşleştirici olmayın. Tam olarak eşleştirerek giyinme taze ve genç görünümlü değil (pembe süveterle pembe küpeler ve siyah, pembe terlik/topuksuz ayakkabılar vs.). Onun yerine, birbirini tamamlayan renkler ve modeller seçin.

Moda çantalar için para harcayın. (Gündüz için yumuşak stiller ve gece için de elde kavrayabildikleriniz  -clutch- iyi bir başlangıç olur). Niçin, derseniz? Çünkü “yaşlı kadın çantası” deyimi belirli bir nedenle var.

Kapri pantolonlarınızı güncelleyin. Kotlarda olduğu gibi bunların da şekil ve stilleri mevsimlik olarak değişiyor –yani sizinkileri eskiden aldıysanız, kesinlikle mağazalara saldırmanın zamanı.

Yalnızca rahat diye çirkin ayakkabı giyme tuzağına düşmeyin. “Ayağımın rahatsız olmasını istemiyorum” mazereti seçilebilecek bu kadar çok harika ve rahat terlik/topuksuz ayakkabılar varken işlemez.

Üst kısmınıza dikiş detayları olan oturan ceket ve gömlek gibi yapılandırılmış parçalar giyin.

Mümkün olduğunca belinizi belli edin; bazı kadınlar yaşlandıkça, büstleri ve karın kısımları tek bir kısımmış gibi görünür. Bir hırka ya da cekette belde bağlanan bir kemer bu duruma mükemmel bir çaredir.

19 easy ways to look ten years younger, Real Simple Magazine

“Tırtıl tam da dünyasının bittiğini düşündüğünde kelebek olur.”
~ Anonim