Siz hala makyajınıza pudrayla mı başlıyorsunuz? Dudaklarınıza daha büyük göstermeleri için kalemle kenar mı çiziyorsunuz? Gülümsüyor ve yanaklarınıza allık mı sürüyorsunuz? Üzgünüm ama eğer bu soruların birine bile evet dediyseniz makyajınız sizi yaşlandırıyor. Aşağıdaki  beş ipucu size yeni bir görüntü verecek.

Primer Kullanın, Pudra Değil

Bütün yüz pudralarına – sıkı, gevşek ya da mineral, hepsine- hayır diyin. Bunlar  fazla pigment ekler ve olgun cilde kuru demode görünüş verir. Onun yerine, nemlendiriciden sonra fondötenden önce berrak jel halinde bir primer (yüzü makyaja hazırlayan bir baz ) uygulayın. Cilt dokusunu düzeltir, porları gizler, çizgileri doldurur ve lekelenmeyi, buruşukluğu ya da görünür parlaklığı önler.  Jeli gün boyunca T zonunu (alın, burun boyun bölgesi) tazelemek  için doğrudan makyajın üstüne retuş olarak kullanın

Fondöteni Atlamayın

Kuru, soluk, lekeli, düzgün olmayan çıplak cilt size bir iyilik yapmıyor. Doğru renkte ve dokuda büsbütün yapılandırılabilir bir fondöten cildinizin görünümünü %100 geliştirir ve ona sıcaklık ekler.  En doğal görünüm için bir fondöten fırçasıyla uygulayın.

Allığı Elmacık Kemiklerinizin Üstüne Uygulayın, Yanaklarınızın Elmaları Üstüne Değil.  Yüzün orta çöküntüsü ve sıkılığının kaybını etkisiz hale getirmek için yanak kemiklerinizin tepesi boyunca parlak krem bir allığı harmanlıyarak sürün. Eski gülüşü çöpe atın ve allığı elmalara uygulayın, nazolabial kıvrımların derinliğini ve burnunuzu vurgulayan bir hile!

İnce Dudakları Düzeltmek İçin Dudak Kalemi Uygulayın, Kalınlaştırmak İçin Değil

İnce simetrik bir üst dudağı düzeltmek için dudak tonunda bir kalem kullanın, büyük dudak aldatmacası için değil. Bu bizim kuşağın  bir numaralı kusuru. Daha gençlik dolu  bir ağız için iki ipucu: Yayı yuvarlamak için dudak kalemi kullanın aldatıcı bir çizgi için değil. Sonra kalemi tüm dudak şekli üzerine parlak bir renk vermek için uygulayın.

Kaşlar ve Eyeliner Yapılması Şart Olanlardır, Kırmızı Ruj Değil

Yüzün üst kısmını daha dolgun uzamış kaşlar ve iyi belirlenmiş bir göz makyajıyla vurgulayın. Diş beyazlatma yapın, parlak ruj değil.  Eye-linerı günlük yapılacaklar listenize koyun ve gerçek bir göz makyajı için  sabah kendinize vakit ayırın. Kendinize olan güveniniz hızla artacaktır.

http://shine.yahoo.com/event/vitality/5-makeup-mistakes-boomer-women-make-2479094</>

 

 

“Gençliğin yaşı yoktur.”
~ Pablo Picasso