Denge duygusunun yaşlanmayla kötüleşmesi normaldir.  Bazı tıbbi durum ve ilaçlarla daha da riske girebilir, düzeltilmemiş görme sorunları,  ya da esneklik eksikliği. Dengenin zayıf olması kafada ve diğer bölgelerde  bozucu sakatlıkların oluşmasına neden olan düşmelere yol açar. Özellikle kalça kırıkları ciddi sağlık komplikasyonlarını getirir ve bağımsızlığı tehdit eder.  Yürüme, güç çalışması ve özel egzersizler gibi bir etkinlik kombinasyonu dengeyi geliştirir ve düşmeleri önler, özellikle yaşlılarda.

Yürüme iyi bir dengenin önemli bir unsuru olan alt beden gücünün yapılanmasına yardım eder. Yürüme pek çok insan için güvenli bir egzersizdir ve dengeyi geliştirmenin yanı sıra aerobik amaçlarınız için de önemlidir. Eğer sağlık sorunları yürümenizi özellikle güçleştiriyorsa, bir fizik tedavi doktoru ya da fizyoterapist başka seçenekler önerebilir.

İyi bir yürüme planı ister hareketsiz, ister oldukça aktif olun fiziksel etkinliğinizi güvenle arttıracak şekilde düzenlenmelidir. Dakikalar sayılır, kilometreler değil. İşte size gereksinimlerinize göre bir yürüme planının nasıl biçimleneceği:

Egzersiz yapma alışkanlığında değilseniz, baştan başlayın. Normalde bir baston ya da yürüteç kullanıyorsanız öyle yapmaya devam ettiğinizden emin olun. Daha güçlü ve daha rahat hissettikçe yürüyüşünüze daha çok dakika ekleyin.

Zaten egzersiz yapıyorsanız mevcut rutininize en iyi uyacak bir yürüme planıyla başlayın ve oradan geliştirin. Eğer plan çok kolay görünürse,  zaman, mesafe ya da tepeler ekleyin. En azından haftada 150 dakikalık bir yürüyüşü hedefleyin, ancak fazlasını da eklemekten çekinmeyin.

http://yooblogs.blogspot.com/2012/08/improve-your-balance-by-walking.html

“Yaşamak ve yaşlanmak tek ve aynı şeydir.”
~ Pamela Blair