Yaşım konusunda asla yalan söylemedim, demeyeceğim. Söyledim.

susunGençken kulüplere, barlara girebilmek için yaşım konusunda yalan söyleme ihtiyacı duymadım. Tarzım değil.

İş hayatımda, itiraf ederim ki yaşımı sık sık dolaylı yollarla açıklığa kavuşturmak zorunda kaldım; kurumsal dünyada eğer 30’sanız ve 18 görünüyorsanız, bu pek güven telkin etmez!

Bir keresinde 45 yaşımın üstündeydim, online flört ederken birkaç yıl daha genç olduğum küçük yalanını söyledim. Ancak her günkü yaşamda bu konuyu gündeme getirmem ve ender olarak da cevap veririm. Bana göre bu uygunsuzdur.

Ancak, gerçek dünyada uygunsuz değil. Uzun vadede değil. Ve bir ayıp.

Deneyimlerime göre yüzünüze, becerilerinize ve daha da kötüsü –flört profilinize göre-  uygun bir sayı verdiğiniz anda, eğer bir kadınsanız potansiyelde bela çağırıyorsunuz.

Sizi 30’lu yaşlarda sanan biri için “oh, 48 yaşındayım” ya da 50 sanan birine “68 yaşındayım” demek ne kadar iltifatkarsa da (anlık olarak) yaşınızı söylediğinizde havalara girmeler artar.

Yaş ağır bir bagajı olan, özellikle kadınlar için, demografik bir veri parçasıdır. Erkekleri değerlendiriken gelirlerini bir tür (sahte) Litmus Testi olarak kullanmaktan farklı değildir.

Hadi, gerçekçi olalım.

Yılda 20.000 dolar kazanan bir erkek? İzleniminiz nedir, onu tanımadan önce? Yılda 100.000 dolar yapan bir erkek? Düşünceleriniz değişmez mi?

Şimdi işe almak için dikkate aldığınız bir adayı düşünün. Aday Jane 39 yaşında ve aday Kate 51. Ne düşünürsünüz, bu basit gerçekleri yan yana koyduğum zaman?

Yaş ve Online Flirt

Seri kahve flörtçüsü olarak geçmiş hayatımda profilinin 50’li yaşlara koyduğu, yıllardır dul olarak sınıflandırdığı ve bedeni tipi atletik, 1.78 cm olan bir adamla buluşmamızı hatırlıyorum. O zamanki profilim beni olduğumdan iki yıl genç gösteriyordu.

Yöredeki Java Bar’da buluştuğumuzda birbirimizi hemen tanıdık. Konuşmamız sırasında resmime benzediğimden memnun olduğunu ve yalnızca dürüst insanlarla flört etmede israrlı olduğunu bilmemi isteyen bir vurgu yaptı.

Benim tepkim?

Ona yaşımı bir- iki yıl küçük söylemenin büyük bir şey olduğunu düşünmediğimi ve aslında bunu yaptığımı söyledim. Ona yaşımı söyledim –eğer bunun önemli olduğunu düşünüyor idiyse. Ve kendi fiziği konusundaki hafif yanlış olan betimlemesi üzerindeki gözlemlerim konusunda sessiz kaldım.

Heyecanlanmış görünmedi, ancak söylediğim için bana teşekkür etti. Kalan zamanımızda keyifle devam ettik. Ondan sonra bir flört ve bir flört planı daha oldu ama sonra ne bir e-mail, ne bir telefonla arama, her hangi bir iz bırakmadan yok oldu.

1.65 boyunda, biraz göbekli, iki kez boşanmış (ikincinin mürekkebi daha kurumamış) ve gene de benden üç yaş büyük olduğunu eklemeliyim. Bunların herhangi biri yalan ya da en azından yanlış yorum oluşturur mu?

Benim kişisel duygularım? Online flört için kadınların zamanı geçmiştir. Bu toptan geçmiş ya da potansiyel partnerlarla buluşma fikrini terk etmek zorundayız demek değildir. Ancak yirmilerimizde, otuzlarımızda ve hatta kırklarımızda bize yardımı olacak servisler, yaşlandıkça daha az yararlıdır.

Yalnızca Hissettiğiniz Yaştaki Bir Kadınsınız

Kendine orta yaşlı diyen otuz yaşındakileri biliyorum. Hımm, siz  Fat Betty on Mad Man olmadıkça ve o 1960lar ya da 1970’lerdi, böyle nitelendirilmezsiniz!

Yaşları konusunda yalan söyleyen kırklarındakileri, ellilerindekileri biliyorum, genellikle iş ararken önyargıyla mücadelede kapıya ayaklarını sokmak içindir; “yaşlanmayı kötü” ve gençlikdoluluyu iyi gösteren bir kültürde bir sağ kalma meselesidir.

Eğer online flört yapaylığı ve kendini yükseltmeyi ödüllendiriyorsa –en azından başlangıçta-  o zaman kadınların yaşları konusunda ve altta yatan benzer nedenlerle, erkeklerin işleri ve gelirleri konusunda küçük yalanlar söylemesi anlaşılabilir değil midir?

Bunlar gibi “yalancı gerçeklere” kültür olarak bu kadar yükleme yapmayı ya da baskı koymayı durdurana kadar basitçesi örtülü olarak istediğimizi alıyor muyuz biz?

Yaşınız konusunda yalan söylüyor musunuz?

Bir kadın ya da erkeğin ilgisini çekmek için daha yaşlı olduğunuzu söylediniz mi?

Bir flört ya da iş bulmak için daha genç olduğunuzu iddia ettiniz mi?

Kişisel olarak yaş ayırımcılığı deneyimlediniz mi? Apaçık ya da başka türlü?

http://dailyplateofcrazy.com/2012/04/19/do-you-lie-about-your-age/

 

 

“İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.”
~ İskoçya Atasözü