yaz hasarı

UV hasarını tamir etmek ve eski duruma dönmek için yaz sonuna kadar kadar beklemek zorunda değilsiniz. Yıl boyunca artan pigmentasyonu önlemek ve tamir temek için işte size beş yol.

1. Koruyun. Koruyun. Koruyun. Düzgün olmayan cilt tonunun bir numaralı nedeni UV ışınıdır. Cilt bakımı rutininize yalnızca plajdayken değil yılda 365 gün geniş yelpazeli güneş koruyucu katmakta gayretli olun.

2. Geceleri cildi soyun. Cildin üstünü, ölü cilt hücrelerini atmak ciltte teşvik edici etki yaratır ve epidermisteki istenmeyen kalışı azaltır. Ayrıca soyma sonrasında uygulanan ürünlerdeki aktif unsurların ciltte daha derine girmesine ve kahverengi lekelerin eski duruma getirilmesinde daha etkin çalışmasına izin verir.

3. İkinci kat koruma olarak anti oksidanları kullanın. C vitamini gibi güçlü anti oksidanlı ürünler sabah cilt bakımı rutininize büyük bir katkıdır. Bu özel anti- oksidan pigmentasyonun azalmasına yardımcı olmak için serbest radikalleri etkin bir şekilde nötralize etmede yetkindir.

4. Bazı kimyasal temelli cilt açıcılarına karşı dikkatli olun. Eğer hydroquinone temelli bir ürün kullanıyorsanız  (tek kimyasal cilt açıcı) hipo-pigmentasyon (cildin aşırı açılması) olarak bilinen ters etkinin gelişmesinden kaçınmak için bu etkeni kullanırken dikkatli olmalısınız. Etkilenmiş alana yalnızca az bir miktarı doğrudan sürerek bunun oluşumunu önleyin.

5. Sabırlı olun: Cilt rengini açmada hızlı bir düzeltme yok! Kahverengi lekelerin solması aylar alır, cilt pek çok yenileme sürecinden geçme zorunda olduğundan dolayı. Sonuçları görmek için denenmiş bir anti pigmentasyon rejimine bağlı kalın ve hatta cildinizin ne kadar düzeldiğini görmek için tedavi öncesi resimler çekmeyi de düşünün.

5 Ways to Repair Summer Skin Damage

“Yaş konusunda romantik duygularım yok. Ya her yaşta ilginçsinizdir ya da değil.”
~ Katharine Hepburn