Çoğumuz yüz cildimizi temiz, nemli ve iyi korunmuş tutmak için en azından bazı çabalar harcarken bedenimizin diğer kısımları ve herhangi bir özel cilt konusu çoğunlukla, tamamen değilse bile, en azından yarı ihmal durumundadır.

Uzmanlara göre bu büyük bir güzellik gafıdır –çünkü cilt baştan tırnağa en büyük organımızdır, ayrıca genellikle istemeksizin bizi gerçekte olduğumuzdan daha yaşlı ve sağlıksız gösterendir. “Cilt bedende nerede bulunduğuna bağlı olarak değişir,” diyor dermatolog  Dr. Maria Tsoukas, Chicago Üniversitesi Pritzker Tıp Okulu doçenti, “yani özel bakım gerektir.”

Herhangi  bir ehliyetli ağızdan duyacağınız ilk iki sözcüğü zaten biliyorsunuz: “SPF 30”. Bunun ötesinde işte tam bir beden parlaklığı için bir rehber:

YÜZ

Büyük Şikayet: İnce çizgiler ve yaşlılık lekeleri

Uzman Onarımı: Gençlik sözü veren ürün seli arasında dermatolog (en azından bir doktora gitmiyorsanız) hamile olmadığınız taktirde A-vitamini türevi Retinol denemeniz konusunda hemfikir. Retinol mikroskopik olarak cildi soyar ve cildin taze görünmesine yardım eder,” diye açıklıyor Pamela Jakubowics, New York’da Montefiore Tıp Merkezinde dermatolog. Renk değiştirme ve yaşlı akne izleri için soyalı losyon da öneriyor. “Soyanın güneş lekeleri için yardımcı olduğunu gösteren bazı çalışmalar var.”

BOYUN

Büyük Şikayet: Krepon kağıdı doku

Uzman Onarımı: “Oh tavuk derisini kastediyorsun?” diye soruyor San Fransisco Körfezi bölgesindeki La Belle Day Spas&Salons’un sahibi. “Önereceğim ilk şey boyun kaslarını çalıştırmak, çünkü hacim geliştirirseniz cilt düzelir ve gerçekten bir cilt gerdirme elde ederiniz.” Bu noktada Scott-Vincent Borba, Anna Lynne McCord ve Ashley Greene’le çalışmış olan ünlüler estetikçisi, herkesin yapabileceği günlük bir reçete öneriyor: 50 kez dilinizle burnunuzun ucuna değmeye çalışın, bir nemlendirici ya da kremle yukarı doğru çene çizgisine vuruşlarla masaj yaparken.

DEKOLTE

Büyük Şikayet: Benekli göğüs çatalı

Uzman Onarımı: Civatte’ın Poikiloderma’sı bir komik-kitap meselesi gibi gelebilir ancak aslında o göğüsleriniz arasındaki kırmızımsı, beneklimsi, kırışık cilt –kronik bir şekilde güneşe maruz kalmanın sonucu-için kullanılan tıbbi terimdir ve boynu da etkiler. “Burada yüz ürünleri kullanabilirsiniz,” diyor Dr. Heidi WaldrofNew Yok’daki Mount Sınai Hastanesinin dermatoloji bölümü dermatologlarından, “ama daha nazik.” Boyun ve göğüste yüzde olduğundan daha az yağ bezesi bulunduğundan retinollerle yavaş başlayın ve nemlendirdiğinizden emin olun. Düşük-yaka aciliyetinde kırmızıyı gizleyen bir bronzlaştırıcı da günü kurtarır.

SIRT

Büyük Şikayet: Sırt aknesi

Uzman Onarımı: Salisilik asit ya da benzolperoksit içeren bir eczane solüsyonuyla günde bir ya da iki kez temizleyin.  “Bu içerikler ciltten yağı kaldırmaya, iltihabı hafifletmeye ve bakteri büyümesini azaaltmaya yardım eder,” diyor Dr. Adrea Cambio, Florida Bokeelia’da dermatolog. “Fırçalamayın çünkü, bu aksi sivilcelerin daha kötüleşmesine yol açarsınız.” Jakubowicz aynı nedenle %2.5 dan fazla benzol peroksit kullanmamanızı öneriyor.  (Isopropyl myristate kullanılacak bir içerik) Ayrıca bir şekilde saçlarınızın sırtınıza dökülüp soruna katkıda bulunmamasını öneriyor. Ve Waldroff egzersiz yaptığınızda hafif, nem emen bir kumaş giymenizi ve bitirir bitirmez durulamanızı ekliyor. “Eğer sorun devam ederse ,” diyor “bir dermatoloğa görünün, reçeteli bir kreme ya da bir hapa gereksiniminiz olabilir.

KOLLAR

Büyük Şikayet: Zımpara dirsekler

Uzman Onarımı: Bir şeytan gibi soyun ve tereyağı ile düzeltin –basit fikir bu. Burayı fırçalayabilirsiniz. Ve bitirdiğinizde? “Shea yağı, kokoa yağı ve vazelin bu lekeler için harikadır,” diyor Jakubowicks. Fazladan yumuşatma için Schneider nemlendirilmiş dirseklerinizi 10 dakika için selefonla kaplamanızı öneriyor. “herhangi birinin bundan daha fazla sabra sahip olduğunu sanmıyorum,” diyor, “yatmayı ve bağlı olmayı sevmedikçe.”

ELLER

Büyük Şikayet: Yaşlı kadın elleri.

Uzman Onarımı: Tsoukas yüzlerine retinol ürünleri kullanan hastalarına son küçük parçayı ellerinin tersini ovalamak için kullanmalarını öneriyor, her ne kadar oradaki deri kalın ve iyileşmeye daha dirençliyse de. Schneider elleri güzelleştirmede büyük bir zeytin yağı  (az miktarda kullaranak tüm elinizi ovun) inançlısı.  Hydroquinone ürünü kullanmak istemeyenlerin yaşlılık lekeleri için tam süt, biraz tam yağlı yoğurt ve biraz limon suyundan bir laktik asit hafifletici karışım yapmayı öneriyor. “ “Ellerinize gerçekten iyi masaj yapın,” diyor. “Ve sonra onları 10 dakika için ılık bir çift pamuklu eldiven içine sokun.”

KARIN

Büyük Şikayet: Gerilme işaretleri

Uzman Onarımı: Dürüst olmak gerekirse bunun için mucize bir ilaç yok. Shea yağı, kakao yağı ve vazelin belki gerilme işeretlerini önlemeye yardımcı olabilir. Bir kez onlara sahip oldunuz mu tedavileri çok zor,” diyor Tsoukas. Reçeteli retinoidler biraz yardım edebilir. Lazer çeşitlerilerini kullanmaya değip değmediği  tartışılabilir ama o Fraxel’in kırmızılığı azalttığı ve dokuyu geliştirdiğini bulmuş.

AYAKLAR

Büyük Şikayet: Çirkin nasırlar

Uzman Onarımı: Tasarımcılar topukları yükselttikçe nasırlarımız da kalınlaşıyor. Tıbbi salisilik asit pedleri  (Jakubowicz %40 kullanım öneriyor) gerçekten sert cildi yumuşatabilir. Genel bakım için Marsha Bialo, Jessica Alba ve Jessica Simpson gibi yıldızları kameraya hazır tutmakla tanınan manikürcünün bir rutini var: Ayaklarınızı temiz, sabunlu bir suya sokarak başlayın ve sonra cildi kurutun. İki  tane ayak törpüsüne gereksiniminiz var. Bunlar farklı kalınlıklarda olur girintilerı arttıkça dokuları incelir- ve ideal olarak daha kaba törpüyle başlamak ve ince olanla bitirmek  istersiniz. “Yumuşak törpüleyin,” diye öneriyor . “geriye ve öne doğru yapacağıma ben yanlardan üste C hareketi yaparak gitmek isterim böylelikle cildi yaralamam.” Bölgeyi pürüzsüz hale getirdikten sonra ayaklarınıza bir nemlendiriciyle masaj yapın- pahalı bir şeye gereksiniminiz yok, bebekler için A&D merhemi harikalar yaratır, diyor Bailo. “Kadınlar bunu yapmayı daima unutur. Ama güzel ayaklar? Ne tekme?

http://shine.yahoo.com/fall-beauty/all-over-beauty-the-easiest-way-to-get-gorgeous-skin-from-head-to-toe-2399676.html

“Damarlar sertleşince kalpler yumuşar.”
~ H. L. Mencken