fashion

Genellikle gençliğe seslenen global moda sahnesinde yeni bir kitap var: “Gardrop Uyanışı: Her Yaşta Muhteşem Görünme Rehberiniz.”

More Magazin Dergisinin kurucu editörlerinden biri olan Lois Joy Johnson’un yazdığı kitap görünüşünüzü iyileştirmeye, gardrobunuzu canlandırmaya ve para arttırmanıza yardım edecek püf noktalarıyla dolu.

Örneğin, gelişi güzel bir gardrobunuz olmaktansa Jhonson   sizi onu düzenlenmiş, gözden geçirilmiş koleksiyona çevirmeye zorluyor. Giymediğiniz parçaları verdikten ve dağıttıktan sonra kalanı renklerine göre düzenlemenizi söylüyor. Sonra, her renk grubundaki benzer parçaları bir araya getirmenizi, örneğin, her renk grubundaki ceketleri, pantolonları bir arada tutmayı.

Kitaptan diğer ipuçları?

  1. Aynı renkteki üstleri ve altları tarz için hızlı, sağlam bir formülle eşleştirme.
  2. Bedeninize oturan kıyafetleri, sade ceket ve takımları ya da eteklerin ve  pantolonların üstüne giyilen düz örgü süveterleri feminize etmek ve yenilemek için bütün ihtiyacınız  olan şey  ince bir  kemerdir.
  3. Eğer kesinlikle renk istiyorsanız klasik kırmızı satın alın. Daima stil görünür ve olgun cildi bir allık darbesindeki gibi aydınlatır.

Huff/Post 50 bu yakınlarda Jhonson’a olgun kadınlar ve moda konusunda birkaç özel soru sordu.

40 yaşın üstündeki kadınların yaptığı en büyük moda yanlışı nedir?

Para saçtıkları bütün eski moda ceketlerini yeniden uygun hale getirmeme . Her ceket ne yapıp yapıp bundan yararlanır. Siz (ve onlar) daha ince ve daha genç görünürsünüz. Omuz vatkalarından kurtulun, beli belirleyin ve kolları aşağıya doğru daraltın.

İş modaya gelince bir kadının yapmayı mutlaka hatırlaması gereken tek şey nedir?

Beden tanımını restore etmek için belinize bir kemer takın ve elbiseye çağdaş bir şekil verin. Kolsuz elbiselere, oturan düz örgü süveterlere, elbise üstündeki hırkalara, paltolara hatta şu ceketlere kemer takın. Bedene oturan bir şey harika çünkü karın bölgesinden vazgeçmiyorsunuz!

Başarısız olmayan  ve herkese yakışan renk nedir?

Camel genellikle ihmal edilen sıcak nötr bir renktir ve olgun, cilde baştan ayağa sağlıklı bir parlaklık ekleyerek  güneş bronzlaştırıcısı gibi çalışır. Siyahla, kahverengiyle, fildişi, leopar ve kırmızıyla da harika bir şekilde gider!

Birisinin gardrobunu düzenlemede en iyi ipucunuz nedir?

Renge göre (parçaya ya da mevsime değil) düzenleyin ve her bir renk grubunda benzer parçaları bir arada asın –etekler, pantolonlar, üstler vs. Bu giyinmeyi hızlandırır (ve) kolaylaştırır.

Her bir kadının acil gereksinimi olan bir temel şey nedir?

Topuklu ayakkabılar! Cilt tonunuza uyanı seçin –doğru ton için makyaj  fondöteninize bakın.  Bacaklarınızı uzatır bu da tüm bedeninizi daha ince, zarif ve seksi görünüş için uzatır.

http://www.huffingtonpost.com/2013/01/15/clothes-for-older-women_n_2449840.html

 

“Diğer seçeneği düşünürseniz yaşlanmak çok da kötü değil.”
~ Maurice Chevalier