harEğer enerjiniz istediğiniz gibi değilse enerjinizi geri getirmek için vitamin ya da besin desteklerini düşünebilirsiniz. Ancak yeterince sıvı almış olduğunuzdan emin olmak kadar basit bir şey nasıl hissetiğiniz konusunda büyük bir fark yapar.

Su besinleri beden hücrelerinize taşımak ve atık ürünleri de götürmek için şarttır. Kabaca beden ağırlığınızın %50-60 kadarı sudur, bununla birlikte idrar, terleme ve soluk alma yoluyla sürekli sıvı kaybedersiniz.  Bedendeki sıvı düşük olunca yorgun ve normalden daha zayıf hissedebilirsiniz. İçeceklerle ve sulu gıdalarla (meyvalar, sebzeler ve çorbalar gibi)  yeterli miktardaki sıvı tüketmek bedeninizin bütün gün kaybettiği suyu yerine koymaya yardım edecek ve enerjinizi korumanıza yardım edebilecektir.

Kafein doğal olarak kahvede, çayda, kakaoda ve çikolatada bulunur ve bazı popüler içeceklere de eklenmiştir. Bazı insanlar için bir bardak kahve ya da bir kutu kola biraz enerji artışı elde etmek için yeterli olanın hepsidir. Araştırmalar kafeinli içecekleri içmenin fazla sıvı kaybına ya da bedenin susuz kalmasına yol açmayacağını önermektedir. Dolayısıyla orta derecede kullanarak bu içeceklerden  keyif alabilirsiniz.

http://www.health.harvard.edu/healthbeat/fight-fatigue-with-fluids

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer