Haydi çocuklar hala evde yaşıyorlarken erkek arkadaşınızı eve getirmeyi konuşalım.

çizgiEş ve anne olmaktan, yalnız yaşayan ve flört eden birine geçiş aşaması genellikle çocuklarımız için zordur. Annenin yatağında erkek arkadaşıyla uyuyor olması fikri herkes için rahatsızlığa yol açabilir. Oğullarımın annelerinin seks yapıyor olması fikrinden ne kadar rahatsız olduklarını hatırlıyorum. Yeni arkadaşımı sevdiler ancak bizim yaşımızdaki insanların cinselliği olması fikrine kafalarını yatıramadım. Anneler seks yapmaz!

Seks İçin Kurallar Olmalı mı?

Haydi evde çocuklar yaşıyorken seks yapma kuralları fikri konusunda konuşalım. Yatağınıza bir erkek/partner getirmeden önce neleri dikkate almalısınız?

• Çocuklarınızın yaşı

•  Partnerinizden  ayrılmanızdan  ya da onun ölümünden sonra geçen zamanın süresi

•  Çocuklarınızın babası konusundaki duyguları

•  Çocuğunuza bir rol modeli olarak “işiniz”

•  Bir kadın ve erişkin olarak gereksinimleriniz

Benim durumum dikkate alındığında eğer çocuklar anlayacak kadar büyüklerse yeni partnerinizle rahattırlar ve ailelerindeki değişiklik konusunda yas tutmuyorlardır,  o zaman da yaptığınız sizi ilgilendirir. Yerleşik kurallar yoktur, olması da gerekmez.

Kendi hayatınızı yaşamalı ve isteklerinizin ve tutkularınızın peşinden gitmelisiniz. Aynı zamanda çocuklarınızın duygularına ve aile dinamiklerine saygı duymak istersiniz. Yalnızca seksi bir erkek bulduğunuz ve onunla azmak istediğiniz için her şeyi bozmak istemezsiniz. Bir bakıcı bulun, bir otele ya da onun yerine gidin ancak çocuklarınızı sizin ya da onların hayatında herhangi gerçek bir önemi olmayacak bir  insanla karşılaştırmayın. Çocuklar ne kadar küçüklerse  hareketleriniz o kadar daha önemlidir.

Ben boşandığımda çocuklarım bluğ çağındaydı ve aktif bir seks hayatına yeniden başlayıncaya kadar yıllar geçti. Ergin çocuklarımı ve yeni bulduğum cinselliğimin onların üzerindeki etkisini düşündüm. Gereksinimlerimi onların rahatlık düzeyiyle bir dereceye kadar dengelemenin önemli olduğunu hissettim.

Yeni partnerinizle flört etmeye başladığınızda ve seks yapmaya karar verdiğinizde fikir veren ve yargıda bulunan insanlar olacaktır. Her zaman yaşı ne olursa olsun evlenmemiş bir kadının seks yapmasına karşı çıkanlar olacaktır. Bu onların hakkı. Bu insanların yolunuza çıkmasına izin vermemeye çalışın. Kapalı kapılar arkasında ne yaptığınız kimseyi ilgilendirmez. Çocuklarınızı ve onlarla ilişkilerinizi yalnızca siz anlarsınız. Eğer çocuklarınız yeterince büyükse hayatınızdaki değişiklikleri ve yeni bir arkadaş edinme kararınızı onlarla tartışın. Çocuklarınızın sizi çok yönlü bir insan olarak görmesine, sevgi, saygı içinde bir ilişkinizin olmasının olanaklı olduğunu görmelerine yardımcı olmanız ne harika bir fırsat.

Hayatınızdaki yeni adamı aşamalı olarak çocuklarınıza tanıtın. Onlara akşamı evde geçirmek için davet etmeden onu tanımaları için zaman verin. Resmin içinde Babadan başka bir adamın olmasına alışmalarına yardımı olması için çocuklarınızı dışarıdaki eğlence etkinliklerine, yemeklere dahil edin. Çocuklarımız kendi aileleri olan büyümüş insanlar olsalar da bizi daima anne olarak göreceklerdir. Bizi evli ya da değil, cinsel varlıklar olarak görmede isteksizdirler. Onların bu rahatsızlıkları için hazır olun ve duygularını kabul etmeye çalışın. Bunun garip bir geçiş dönemi olduğunu hatırlayın.

Sonuç olarak bu sizin kararınız. İçinizdeki seksi kadın belki hemen yatağa atlayıp hayatınızdaki bu yeni cazip fazdan zevk almak ister. Bu istekleri kabul edin. Ancak, çocuklarınızla bağlantılı kalmak için  onlara zaman ve  hayatınızın bu yeni kısmının parçaları olmaları için şans verin.

Çocuklarınızın pek rahat hissetmiyor olabilecekleri yeni erkeğinizle seks yapmak için acele etmeniz gerilime ve olumsuz duygulara yol açar. Seks için her zaman zaman olacaktır. Siz, gereksinimleri olan sağlıklı bir erişkinle çocuklarınızın gereksinimleri arasında denge kurarak bilinçli ilerleyin.

Çocuklarınız evdeyken gece ziyaretçileri için standart ilkeleriniz var mı?

http://betterafter50.com/2013/08/omg-moms-having-sex/

“Neşe ve kahkaha olduktan sonra varsın kırışıklıklar gelsin.”
~ Schakespeare