Sürekli geğirmek can sıkıcı ve mahçup edici olabilir! Ama geğirmeyi durdurmaya yardımcı olacak  bazı basit adımlar var. Anahtarı hava yutma miktarını azaltmaktır.

Bazı basit alışkanlıklarınızı gözden geçirmekle işe başlayın. Çok fazla hava yutmanın arkasındaki en büyük suçlulardan ikisi sakız çiğnemek ve sigara içmektir. Bu alışkanlıkları bırakın daha az hava yutacaksınız ve sigarayı bırakma sağlık bakımından daha da önemlidir! Takma diş kullanıyorsanız çenenize tam uyduklarından emin olun. Ve gazlı içecekler ve çırpılmış tatlılar gibi “yüksek hava”lı yiyecek ve içeceklerden kaçının. Yedikten sonra TV önünde yatmak yerine gezinmeyi düşünün. Dik durmak ve hareket etmek midenizin boşalmasına yardım eder ve şişkinlik duygusunu rahatlatır. Yatma zamanı gelince midenizin üstüne ya da sağ yana yatmaya çalışın gazın kaçmasına yardımcı olmak ve doluluğu hafifletmek için.

Bazı kişiler esmer pirinç ve arpa çorbasının düzenli olarak yenmesinin iyi geldiğini söylüyor. Papaya ve ananasın da iyi geldiği söyleniyor. Her ne yiyorsanız yiyecekleri yavaşça çiğneyin, yemek yerken sıvı almaktan kaçının ve küçük porsiyon yemeğe çalışın. Eğer sıkça çok fazla hava yuttuğunuzu görüyorsanız doktorunuzla konuşun. Bazen bu sorun (aerophagia) stres ya da endişeyle ilişkili olabilir ve bu altta yatan durumların tedavisi sindirim sisteminizi düzeltmeye yardımcı olabilir.

http://www.health.harvard.edu/healthbeat/7-ways-to-calm-your-upset-stomach

 

“Çünkü bazı şiirler bekler bazı yaşları.”
~ Behçet Necatigil