Nick Crews, kendi kabulüne göre, orta halli bir baba. Üç çocuğunu kucaklayarak sevmiş ama deniz subayı olduğundan sık sık evden uzakta olmuş ve yatılı okula gittiklerinden sonra da çocuklarıyla bağlantıda kalmamış.

Yıllar içinde Crews çocuklarını (en büyüğü şimdi 40 yaşında) bir seri kötü kararlar veriyorlarken gözlemiş. “Çocuklara karışmama, yollarını kendilerinin bulmaları gerektiği felsefesine inandım” diyor, The Telegraph of London’dan Christina Odone’a.

Sonunda, Şubat ayında, canına tak ettiğine karar vermiş ve çocuklarına bir e-mail mesajı yollamış,  İngiltere’de Crews füzesi olarak biliniyor şimdi o mesaj.

“Siz Sevgili Üçünüz,” diye yazıyor. “Son akşamki şikayetleriniz ve annenize bir lağım çukuru gibi davranmanıza sebep olan çürük haberlerinizden sonra artık içimi dökme zamanının geldiğini hissediyorum.

“Hiçbirinizin, ayrı ayrı, bize verdiğiniz acı hayal kırıklığı konusunda en küçük bir fikrinizin olmadığı açık. Birlikte yaptığınız evliliklerin biten dördüncüsünün  acılarını gördüğümüz gibi beşincisinin de gelişini görüyoruz.”

Crews devam ediyor: “Ne hissettiğimizin farkında olup olmadığınızı merak ediyorum –ne sizde ne  de bizde itibarınızı yansıttığını söyleyebileceğim hiçbir şeye sahip değilsiniz. Eğitimle kariyerlerinizi tamamlamanız yardımcı olabilirdi –ama henüz hiçbirinizin kendinize tam olarak yetmediğinizi kesinlikle söyleyebilirim.”

Sonra torunlarına dönüyor: “Dolayısıyla, anne-babalarının hiçbirinin temel başlangıç kararlarını verme olgunluğu ve sağlam yargısının olmadığı altı güzel çocuğun –yakında yedi olacak- yaşamlarının başlangıcına tanıklık ediyoruz.

“Beklenen sonuç, torunlarımızın kaderi üzerinde on yıllık derin bir mutsuzluk. Eğer onlar olmasaydı anneniz ve ben her biriniz, bilinçli ve farkında olarak bir içinden çıkılmaz durumdan bir başka içinden çıkılmaz duruma girdiğinizden dolayı sizi bu kadar umursamazdık. Olayların çoğunun cinsel dürtüyle olduğunu ve sonra da bu sevgili küçük insanların siz ebeveynleri, tarafından yarı yolda bırakılmasını izlemek  bizi zayıf düşürüyor.

Crews sonra mailini bitiriyor. “Eğer içinizde varsa, anlatacağınız ya bir başarı ya da ortaya çıkaracağınız bir şey ya da çocuklarınızın desteklenmesi ve mutluluğu için GERÇEKÇİ bir plan olana kadar hiç birinizden daha fazla bir şey duymak istemiyorum.”

E-maili, “Acı, çok acı bir hayal kırıklığı içindeyim,” diye imzalıyor.

Kızlarından birinin çevirdiği bir kitaba reklam olması umuduyla basına duyurduğu bu e-mail Crews’i İngiltere’de büyük bir halk kahramanı yaptı. Birçok anne-baba anlaşılıyor ki en sonunda birisininin bu fazla ayrıcalıklı bir küme miskinin kıçına iyi hakedilmiş bir tekme atma cesareti bulmasından hoşlandı.

Sorun kuşkusuz bu tiradın duygusal olarak ne kadar doyurucu olursa olsun, işe yaramadığı. İnsanlara şişman olduklarını ve kızartma yememelerini söyleyebilirsiniz ama bu onların duracağı anlamına gelmez. Yeni yıl için daha iyi davranacağınız konusunda ciddi her türlü kararı alabilirsiniz ama bu yapacağınız anlamına gelmez.

İnsanlar kusurları konusunda bilgisiz olduğu için kötü davranmıyor. Kötü davranıyorlar çünkü düştükleri yıkıcı davranış biçimlerinden kurtulamıyorlar.

İnsan davranışı gizli bir kaynaktan çıkar ve kör bir kabadayılıktan çok sürekli ve şeytanca bir dürtüyle oluşur. Bir insanı peşpeşe olumsuzluklardan çıkarmanın yolu onun kötü davranışına saldırmaya çalışan acımasız bir e-mail değildir. Israra devam etmek ve alternatif bazı iyi davranışları çoğaltmaya çalışmaktır. Olumsuz davranışlarla uğraşmanın en iyi yolunun, dolaylı, dikkati farklı, olumlu olanlara doğru yönelterek olduğu konusunda bir hazine dolu araştırma var.

Amirane bir şekilde geriye çekilip bir planın olduğu zaman bana gel demek saflıktır. Belli zamanda yaşamın bir alanını (çoğu insanın tüm yaşamını birdenbire değiştirecek gücü yoktur) seçin ve  öncelikli bir somut kural ve ödüller takımı oluşturmasına yardım edin. Küçük bir amaç seçin ve o yönde ölçülebilir adımlar koyun.

İnsanları, zihinsel değişimin davranışsal değişime yol açacağı umuduyla, yaptıkları büyük hatalarını görmeye ikna etmeye çalışmak çılgınlık.  Onun yerine, önce yüzeysel davranışı değiştirmeye çalışın ve eğer farklı davranırlarsa sonunda farklı düşüneceklerini umun. İnsanları başarısızlıklarından dolayı eleştirerek cezalandırmaya çalışacağınıza hayranlık vaadiyle başarıya çekin. Olumlu ödüller çok daha güçlüdür.

İnsanların daha iyi olmak için sürekli olarak birbirlerine bağırdıkları bir alanda -politika- çalışıyorum.  Crews füzesinin politik versiyonunu yapıyorlar.

Bu kötü bir liderlik modeli. Kötü davranışı sopalamaya çalışmayın. Alttaki durumu değiştirin. Tetikleyen davranışı değiştirin. Kötü davranışı farklı iyi bir davranışla değiştirin. Dolaylı olun. Başka tarafa yönlendirin.

David Brooks

http://www.nytimes.com/2012/11/27/opinion/brooks-how-people-change.html

“Ve bitirmek başlamaktır. Son, başlayacağımız yerdir.”
~ Eliot