Harvard Sağlık Bülteninden:
Bir şeker yemenin keyfi birkaç dakika sürer. Ancak, verdiği kalorileri yakmak neredeyse 45 dakikayı alır.

Egzersizle yarım kilo vermek için yaklaşık olarak 3.500 kalori yakmanız gerek. Bu, günlerce orta yoğunlukta egzersiz yapmanızı gerektirir. Kilo kaybı için daha iyi bir strateji ise iki uçlu bir yaklaşımla olasıdır: egzersiz yapma ve kaloriyi kesme.

Egzersizin kendisi kilo kaybı için hızlı bir yol değildir ama kalorileri kesmenin ötesinde önemli yararlar sağlar.  Egzersiz yapmıyorken bile kalori yakma hızınızı biraz arttırır. Ve etkinlik düzeyinizi arttırma yoluyla kaybedilen kilolar hemen hemen tamamen yağdan ibarettir, kas değil.

Matematiği yapın

Şu sayıyla başlayın: 3.500. Bu, yaklaşık yarım kg beden yağında depolanan kalori miktarıdır. Bu sayıyla etkinlik, kalori kesme ya da her ikisi yoluyla ne kadar kilo kaybedebileceğinizi bulabilirsiniz.

  1. Yürüme ya da jogging her 1.6 kilometrede kabaca 100 kalori yakar. (Yakacağınız kalori miktarı kesinlikle  birkaç şeye dayanır, kilonuz ve ne kadar hızlı yürüdüğünüz dahil.) Dolayısıyla, yürüdüğünüz her 56 kilometrede yarım kilo kaybedersiniz –yiyecek alımını ve diğer etkinlikleri sabit tutmanız koşuluyla.
  2. Haftada beş gün 30 dakika sıkı bir şekilde yürürseniz (saatte 6.4 km hızda), haftada 16 km  yaparsınız. Bu demektir ki aldığınız kaloriler aynı kaldığı taktirde yarım kilo kaybetmek için üç buçuk hafta gerekir.
  3. Eğer diyetinizi değiştirir ve günde 250 kalori azaltırsanız (1/2 kap dondurma ya da iki şekerli soda), iki haftada yarım kilo kaybedersiniz.
  4. 250 kalori daha az yiyerek ve günde 30 dakika yürüyerek yarım kilo kaybetmek bir haftayı yalnızca biraz geçer. Kalori alımını daha da azaltmak ve daha fazla egzersiz yapmak süreci daha da hızlandırır.

http://www.health.harvard.edu/healthbeat/simple-math-equals-easy-weight-loss

“Yaşamın en değerli armağanlarından bazıları yalnızca yaşla elde edilir.”
~ Gene Cohen