Kendi Stilistiniz Olma

Lauren Hutton yanlış olabilir miydi? Bir röportaj sırasında süper model ve stil ikonu bir keresinde beni uyardı. “40’tan sonra asla bej giyme –seni görünmez yapar.” Lauren’in 60’larında olduğu bugünlerde paparazzilerin çektiği fotoğraf karelerindeki giysilerini pek çok bana- bak- kırmızısı içinde gördükçe bu aklıma geliyor.  Dolayısıyla ani, bej ya da moda kalabalığının söylediği gibi “çıplak” tercihimi nasıl açıklarım? Bir moda editörü olarak yirmi beş yıldır hemen hemen tamamen küçük siyah elbiseler ve siyah opak taytlar giydim. Ve niye olmasın? Siyah anında şıklık üstünlüğü olan kişisel bir tarz sağlar ve güvenli, klas ve ustra inceliğinde görünürüm, öyle olmasam bile.

İki yıl önce tam zamanlı editörlük işimi ve parlak kadın magazinleri dünyasını belli yaştaki biz piliçler için güzellik kitapları yazmak ve yeni bir online rapor dünyasında çalışmak için bıraktım. Şimdi bahar giysileri alışverişi yapıyorum. Hızlı bir şekilde siyah düz elbiselerimi kapkara örgüleri geçtim ve doğrudan kum rengi kolsuz elbiselere yöneldim. Kızım yaşındaki satıcı kız beni be bulduğum şeyi de prova odasına götürdü. Kapıyı kapamadan önce tatlı bir şekilde “Üzülmeyin. Bu giysi için çok yaşlı değilsiniz –iyi bir bedeniniz var ve ne de olsa üstüne bir şey giyeceksiniz, doğru mu?

Sana sordum mu? Üstüme geçirdim. Kollarım ve bacaklarım ince ancak sporcu tarzı ve kesinlikle ben bir koşucuyum tarzı değil daha çok diyet yapıyorum tarzı. Evet, güneş lekeleriyle benek beneğim ve dirseklerimi büktüğümde kuzu derisi eldivenler gibi cildim küçük kırışıklıklar halinde buruşuyor. Dizlerim  bir kaç hamle yapabilirdi ama boş ver –genelde kötü değiller.

Küçük bej giysim “yaşa uygun” uzun kollu siyah giysimden çok daha eğlenceli (ve bunu alay olarak söylüyorum). Yani eğer midemde küçük bir çıkıntı varsa ve güle güle derken kollarımda biraz bırakma varsa  kim aldırır. Onu seviyorum! Yani Lauren,  bu konuda anlaşamamakta anlaşmak zorundayız.

Yazar hakkında:  Lois Lay Johnson  güzellik ve moda editörü ve yazarı. MORE Magazininin güzellik ve moda direktörü…

http://www.thirdage.com/beauty/being-your-own-stylist?

“İnsanlardaki gerçek güzelliği ancak onlar yaşlanınca algılayabilirsiniz.”
~ Anouk Aimee