Yaşlanma bedene pek çok istenmeyen değişiklik getirir, bunlardan biri de sarkan cilt olabilir. Diyet ve yaşam tarzı alışkanlıklarının buruşmaya ve sarkmaya karşı savaşmanız için size nasıl yardım edebileceğini öğrenin.

bacak

Yaşlanma bedene pek çok istenmeyen değişiklik getirir, bunlardan biri de sarkan cilt olabilir. Bu yaşlanırken cildi destekleyen alttaki kası kaybetmemizdendir. Ancak 50 olduğunuzda kollarınızın altında ve dizlerinizin üzerinde sarkan et parçalarıyla uğraşmak zorunda olduğunuzu söyleyen bir yasa yok! Aniela ve Jerzy Gregorek, UCLA ağırlık kaldırma takımının kurucuları ve baş koçları daha iyi çözümler sunuyor. İşte kırışıklıklardan ve sarkmalardan kaçınmak için 6 yol.

tartı

Çok Hızlı Kilo Kaybetmeyin

Çok hızlı kilo kaybettiğinizde cildinizin elastiklik kaybına ve kasla bağlantıya uyum sağlamak için yeterince zamanı olmaz. Mümkün olduğu kadar hızlı kilo kaybetmek istiyor olabilirsiniz ama sağlıklı bir kilo kaybı haftada 0.5-1 kg dır. Bu hızda kilo kaybedebilirken aynı zamanda kas yaparsınız, kendinizi sıkı kaslı ve fit tutarken.

Vitamince Zengin Yiyecekler Yiyin

Sebze, meyve, hayvani protein, tahıl, fındık fıstık ve sebze yağları yemeniz hararetle tavsiye edilir.

Bu yiyecek destek vitaminleri C, E, A, B kompleks ve K, esas yağ asitleri ve üç mineral –selenyum, bakır ve çinkodur. Özellikle, bu esas besinleri bulabileceğiniz yiyecekler: kuşkonmaz, kırmızı dolmalık biber, brokoli, ıspanak, karnabahar, sarımsak, zeytin, yeşil yapraklılar, muz, sebze yağları, keten tohumu, yalancı safran yağı, kendir, pirinç, somon, sardunya, uskumru balıkları, istiridye, kümes hayvanları, yumurta ve yağsız et.

Egzersiz

Yediklerinize dikkat etmek, diyet yapmak kilo kaybetmek için harika yollardır, eğer doğru yapıyorsanız –diyet bozmak kesinlikle izlenecek bir yol değil.

Ayrıca, diyet yaparken egzersiz yapmanız gerekir. Egzersiz yapmadan kilo vermeye çalışırsanız alttaki kasın sıkılığını kaybedersiniz ve yağ kaybettiğiniz yerde kas gelişmez, bu da  cildin buruşmasına ve sarkmasına yol açar.

hayat güzel

Hareketinizin Tam Yelpazesini Kullanın

Dayanıklılık çalışması sırasında hareketinizin tüm yelpazesini kullanın. Düşük yelpazeli hareket kullanmak gerekli alanlarda size yeterince kas büyümesi kazandırmaz. Örneğin, eğer yarım squat yaparsanız uyluklarınızda kas kazanırsınız ama  diz bölgenizde değil, diz etrafındaki cildin buruşmasına ve sarkmasına yol açarak.

mutfak

Çok Meyve Ve Sebze Yiyin

Kuşkusuz, hepimiz daha çok meyve ve sebze yiyor olmalıyız.

Sarkan ciltten kaçınmak için öğle ve akşam yemeklerinde yediğiniz diğer yiyeceklerin iki katı sebze ve meyve yiyin. Yeterince yemezseniz bedeniniz kronik iltihap geliştirecek ve cildiniz esnekliğini kaybedecektir.

http://www.thirdage.com/skin-deep/6-ways-avoid-saggy-skin/eat-lots-fruits-and-veggies#ixzz16EYE5aAQ

 

“Yaşlılık korkakların yeri değildir.”
~ Bette Davis