gülmekÖzel günlerde mükemmel görünüş elde etmek her kadın için stresli olabilir, ancak kanser tedavisi görenler için özellikle cesaret kırıcıdır.

Dawn Paglia’nın, 30 yıldır kuaför, lisanslı kozmetikçi ve Amerikan Kanser Derneğinin (ACS) New Jersey’deki “İyi görün… İyi Hisset” programının gönüllü çalışanı, bu konuda bazı önerileri var.

“Daima bir göz kalemi ve eye-linerınız olsun, derim,” diyor. “Daima rujunuz ve dudak parlatıcınız olsun.”

Bir sağlık krizi yaşayanların herkesten daha iyi bildiği gibi görüntü yaşamın en üst önceliği değil ama pratikte iyi görünmek önemli çünkü moralin yükselmesine yardım edebiliyor. Hasta insanlar için, çok hasta görünmemek önemlidir. Eğer saç kayıpları hemen dikkati çekiyorsa bu sağlık durumlarını görünür yapar.

“O zaman insanların onların hasta olduğunu bildiklerini hissediyorlar, çünkü görebiliyorlar,” diyor. “Ve kendinizi daha güvenli hissediyorsunuz. Eğer iyi bir gün geçirdiğinizi ve iyi göründüğünüzü biliyorsanız, sanırım yaşamla daha iyi mücadele edersiniz.”

Paglia ACS programı yoluyla makyaj ve peruk tipleri konusunda kanser tedavisi alan kadınlara iki saatlik seminerler veriyor.

“Bunu gerçekten eğlence haline getirmeye çalışıyoruz ancak onlar için en zor şey saç kaybetmek, kaş kaybetmek ve sonra da kirpik kaybetmek,” diyor Paglia. Bu nedenle onlara göz kalemi ya da göz farı kullanarak kaşları geri koymak, kirpik çizgisine kalem kullanarak kirpikleri var gibi göstermekle onları nasıl geri yerine koyacaklarını göstermek daima iyi bir şey.”

Yaklaşık üç yıl önce Paglia’nın yöneticisine göğüs kanseri tanısı kondu ve tedavisi sırasında İyi Görün…İyi Hisset seminerine gitti. Paglia’ya programdan ve gönüllülere olan gereksinimlerinden söz etti.

Bu başlangıçtı. Paglia şimdi Teaneck’teki Holly Name Hastanesinde seminer veriyor. İki saatlik seanslar makyaj ve bazı peruk tipleri sınıflarını kapsıyor.

“Genellikle çok başarılı oldu, derslerden sonra çok taktirkardılar.”

Bedava Donanım

Paglia Hackensack’deki ACS’ye de gidiyor Pazartesi günleri parasız peruk kullanımı için. Orada, diyor peruklarının düzenlenmesi ya da şekle sokulması ya da hazır olduklarında kalan saçlarının düzenlenmesi için herkes salona telefon edebilir ve randevu alabilir. Bu işlerde de gönüllü olarak çalışıyor.

“Buna başlamadan önce gerçekte hiç gönüllü olarak çalışmamıştım, ancak ben de bundan o kadar çok yararlandım ki,” diyor.

 

Çeviren: Prof. Dr. Engin Ünay

http://www.thirdage.com/beauty/look-good-feel-better

“İnsanlar yaşadıkça yaşlandıklarını sanırlar. Halbuki yaşamadıkça yaşlanırlar.”
~ İskoçya Atasözü