Rebeccaİyi cilt bakımı: Biliyor musunuz ya da uyduruyor musunuz?

Kurul sertifikalı Manhattan ve New Jersey dermatolojisti olarak her şeyi doğru yaptığını düşünüp gene de ciltlerinin görünümünden memnun olmayan hastalarımla empati yapıyorum. İşte bu nedenle cildi doğrudan sabote eden ve aynı zamanda cilt bakımı konusundaki en yaygın söylentileri gidermek istedim:

Cilt akımı Yanlışları

Güneş koruyucuyu tekrar tekrar kullanmama: Kadınların yaptığı büyük yanlış “bütün gün boyu koruma” yazan güneş koruyucuların etiketlerine güvenmektir. Gerçek şu ki hiçbir güneş koruyucu dört saatten fazla dayanmaz. Onu yüzünüze bir kez sürüp sonra unutmayı düşünüyorsanız kendinizle dalga geçiyorsunuz.  Düzenli güneş kremi kullanımı cildinizi Retin-A ya da beta-hydroxy asitler ya da peeling ya da microdermabrazyon -bunların hepsi cildi ultra viyole ışınlarına daha hassas  yapar-  bakımı yapıyorsanız daha da önemlidir.

Alkollü içkilerle birlikte su içmeme: Alkol alma susuzluğa yol açar ve kan damarlarını genişletir, her ikisi de cildin yorgun ve sağlıksız görünmesine neden olur. Aldığınız her alkollü içki ile bir bardak su içmeye çalışın. Bu cildin nemli kalmasını sağlar.

Stresten kurtulmama: Stres adrenalin pompalayıp duyuları yükselterek bedeni sağ kalma moduna sokar.  Bu durum tehlike içindeyseniz sağlıklıdır ama uzamış stres dönemleri cildinizi olumsuz etkiler.  Beden sağ çıkma modundayken kalp, ciğerler ve beyin gibi en hayati organlar fazla çalışır. Cilt, daha az hayati bir organ, besinlerden yoksun kalır ve bu sonunda cildin görünüşüne olumsuz etki yapar. Rutininize yoga, meditasyon ve derin nefes alma dahil gevşeme tekniklerini katarak stresle mücadele edin.

Rebecca Baxt, MD

http://www.thirdage.com/skin/good-skincare-do-you-know-it-or-blow-it

“Yaşlılık korkakların yeri değildir.”
~ Bette Davis