Flört Etmek İçin Çok Yaşlı Değilsiniz

couple-in-restaurantYaşlı köpeğe yeni oyunlar öğretemezsiniz derler, ama bu pek doğru değil. Yaşlı köpekler daima yeni oyunlar öğrenir –yani dürtüleri varsa. Baştan çıkarıcı bir davranış genellikle işe yarar. Sonuç olarak, insanlar pek farklı değil.

Aktif olarak saldırgan bir flört rutinine girişmeden önce şunu dikkate alın. Eğer hala mizah duygunuz varsa flört etmek için çok yaşlı değilsiniz.  Hala bekar erkeklerde gözünüz varsa flört etmek için çok yaşlı değilsiniz.  Evden çıkmadan önce hala ruj sürüyorsanız ya da nasıl giyineceğinizi azıcık önemsiyorsanız siz flört etmek için çok yaşlı değilsiniz. Soru şu,  flört etmekle ve kendinizi tekrar bir romantik ilişkide görmekle ne kadar ilgileniyorsunuz.

Flörtün güdüleyicisi arzudur, arzu romantik yönelimli herhangi bir ilşkinin gerekli unsurudur. Kuşkusuz, aslında çıkma isteği duymadığınız biriyle de dostça flörtöz bir ilişkiniz olabilir.  Bu kişi yaşamınızda bir kanka ya da arkadaş olabilir. Bu kişi aslında flört etme yeteneklerinizi geliştireceğiniz kişidir çünkü en rahat olduğunuz kişi odur ama cinsel bir arzu ya da ilgi duymuyorsunuzdur. Karmaşık mı geliyor?

Ciddi ilişki ile benim hafif flört dediğim arasındaki fark niyettir. Eğlence için, zamanın geçmesine yardımcı olsun diye, biriyle  ‘sade kahve alırım, şekersiz lütfen?’in ötesinde günlük paylaşım yapmak için mi flört ediyorsunuz? Ya da flört ediyorsunuz çünkü romantik bir ilişkiye dönecek bir şeyin başlangıç aşamasında mısınız? Hatırlayın ki kendi içinde bir son olan flört etme temelde bir araçtır, bir yere gelmek için bir araç. Flört etmekle ilgili güzel olan şey onu birini daha iyi tanımak -rastlantısal olarak değil- ve kendiniz hakkında yeni şeyler keşfetmek için kullanabilmenizdir.

Flört etme bazı çevrelerde hoş olmayan bir şey olarak görülür. Bazı insanlar için, yalnızca “flört” sözü açıkça cinselliği çağrıştırır. Ancak, konuşma temelinde keyifli bir yol da olabilir.

Genellikle önemli olan ne değil nasıl söylediğinizdir.  Her zamanki konuşma sesiniz doğal olarak flörtöz ve canlı mıdır? Böyle değilse üzerinde çalışmanız gereken bir şeydir bu. Diyaloğunuza biraz çift anlam sokmaya çalışın. Çekingen olmanın çoğunlukla insanı yalnızca rahatsız eden utangaçlık ya da alçak gönüllülük taklidi yapıyor olma bakımından  kötü bir adı var. Çekingen olmanın bir parçası olarak ayrıntı vermede ağırdan alma heyecan verici hatta ilgi çekicidir.

Kiminle flört ettiğiniz flörtün kendisi kadar önemlidir. Kesinlikle flört etmemeniz gereken insanlar vardır.

Flört ederken olabildiğiniz kadar iyi olun. “Hey, o adam benimle flört ediyor!” u algılamanız gereken durumlar olacaktır. Yapmanız gereken bütün şey biraz geriden alarak flört etmektir.  Bu deneyimleri güveninizi oluşturmak için kullanın.

Unutmayın çalışmak işi mükemmel yapar. Yıllardır flört etmediyseniz en iyi flört olmayı ummayın. Küçük ve basit adımlarla başlayın. Bir daha hiç görmeyeceğiniz biriyle flört edin.  Sanal dünyada yeni karşılaştığınız biriyle flört edin.  Flörtöz kısa e-postalar ve mesajlar yazın.

Hatırlayın ki en iyi flört genellikle  sade, öz olmakla mümkündür. Tekrar edersek, flört ne dediğiniz değil, nasıl dediğinizdir. Basit bir “Merhaba” bile başlamak için harika bir noktadır.

http://www.thirdage.com/dating/youre-not-too-old-to-flirt

“Diğer seçeneği düşünürseniz yaşlanmak çok da kötü değil.”
~ Maurice Chevalier