Daha Önemli Konular İçin Çaba Göstermeliyiz.

Size de tanıdık geliyor mu? Banyoda, ayna karşısında, her zamanki gibi dişlerinizi fırçaladığınız bir güne kadar yaşlanma sürecinden (mutlu bir şekilde) habersizken ve vaavvv! Aynadan size bakan şu tuhaf insan kim? Gözleriniz belki her zamanki kadar keskin, ifadeleri de aynı, ancak yüz hatlarınız güney doğrultusunda sarkmış görünüyor. (Fransız kadınları yaşamın bu gerçeklerinden özel istisnai bir keyif alıyor gibi.)

Bazı insanlar için, çoğunlukla kadınlar ama tamamen değil, bu yeni yaşlı yüz tüm bedene panik dalgaları göndermek için yeter.  Bunu bilmeden önce Google’dan anti kırışıklık kremleri, Botoks işlemleri ve /ya da yüz gerdirme aramaları yapıyorsunuz. (Evet, itiraf ederim ki ben de cerrahi olmayan seçenekleri, Perricone Reçetesine bakın,  araştırmaya kadar gittim. İyi haber: Perricone reçetesi anti-iltihaplanma diyetine dayalı ve insanın genel sağlığını ve dinçliğini arttırıyor.) Eğer elli yaşınızı geçmişseniz dokularını cerrahların bıçağına teslim etmiş kadınları (ve belki de birkaç erkeği) bilirsiniz. Bu seçimi yapanlara saygı duyduğum halde bu tür kozmetik cerrahi benim geleceğimde yok.

Kuşkusuz, ben kırışıklıklarımın,  geçimimi doğrudan etkileyeceği eğlence sektöründe değilim. Politikaya da atılmayacağım. Eğer Sarah Palin Golda Meir’e benzeseydi, son zamanların şakası,  onu bu kadar konuşuyor olur muyduk? Gerçek şu ki, kozmetik olarak ne yaparsak yapalım, sonunda hepimiz Golda Meir  (ya da Mike Wallace) benzeri birileri olacağız, o kadar uzun yaşama şansına sahip olursak tabii. Ancak, dürüst olalım, gençlik ve güzelliği iyi bir iş yapmış olmanın itibarına, değerli şeylerin tutkulu bir şekilde desteklenmesine, neşe saçmaya; güvenilir olmaya; iyi bir ebeveyn/büyükanne-baba/arkadaş ya da değer verdiğiniz diğer herhangi kaliteli şeylere tercih eder miydiniz?

Benjamin Button  (The Curious Case of Benjamin Button) filminde bir bebek yaşlı doğar ve her yıl,  varoluşu sona erene, kadar gençleşir. Trajik olan, onun, yaşamda diğer herkesin tersi yönünde gitmesidir, yaşamının aşkı da dahil. Hayal dünyasında belki tabiat anayı aldatabiliriz. Gerçek yaşamda pek o kadar değil. Sabahın ilk ışıklarında aynadan size bakan yaşlanan yüz zamanın geldiğinin bir hatırlatıcısıdır. Cildimizden daha derin bir kendilik duygusu yaratmanın  zamanı. Eğer biz, özellikle kadınlar,  dünyanın bizi nasıl görüyor ve yargılıyor konusu nedeniyle geri kalmamak yüzünden bu kadar uğraşmasak (yüzlerimiz, giysilerimiz, evlerimiz), kadınlara karşı şiddetin  salgın boyutta yaygınlığı; temiz su ve temiz hava, eğitim ve sağlık hizmetleri bakımından temel haklarımıza olan tehditler  ve torunlarımıza ne tür bir dünya bırakıyor olacağız gibi konulara çok daha fazla dikkat sarf ediyor olabilirdik. Böyle önemli konular için çalışıyor olabilirdik.

2young2retire

“Ancak yaşlanan birisi yaşam hakkında tam ve uygun bir tasarıma sahip olur.”
~ Schopenhauer