older people care60’larının ortalarına gelen bu kadar çok baby boomerla yaşlı olma medya için yeni bir cool yaş grubu oldu. Dikkat çekmek için aralarında yaşlı olmaktan ya da en azından bu şekilde algılanmaktan nasıl kaçınabilirsiniz konusunda Gıcık Yaşlı Kadına öğüt vermede yarışıyorlar.

Sesli söylemiyorlar, ancak kaçırılamayacak mesaj yaşlı olmanın iyi olmadığı. Hiçbir zaman bunun sebebini söylemiyorlar ancak yaşlı insanların  – yaşlı insanlar her nasılsa genel olarak dünyanın ve özellikle genç insanların-  duyarlılığını rahatsız ediyor gibi davrandığı açık.

Öyle görünüyor ki, kötü giyiniyoruz ve onların yargıladığı en büyük moda gafımız da elastik bel bandları. (Oh, bu konuda yaşlandıkları zaman zihinlerinin ne çabuk değişeceğini görecek kadar uzun yaşamak istemezdi Gıcık Kadın)

Saçlarımızı da pek sevmiyorlar, grinin boyanarak gitmesini tercih ediyorlar ve mutlaka, mutlaka, mutlaka onları kısa kesilmiş olarak kullanacağız.

Yaşlı kadınlarda gördüğünüz uzun saç, seksi olmakla karıştırılabilir bu da genç insanların yaşlılar konusundaki fikrini bozar. Evet, bunu söylemiyorlar ama kastettikleri bu.

(Evet, evet, Gıcık Kadın bilir –bu kafa karıştırıcı. Bir yönden genç görünmeliyiz; diğer taraftan çok genç değil. Gıcık Kadın mesajlarını düzenlenmelerini arzu ediyor. Takip etmekte zorluk çekiyor.)

Gıcık Kadın, yaşlı vatandaşlar konusunda uzmanlaşmış “nasıl yaşlı ve harika olunur ve ileri yıllardan en fazlasıyla zevk alınır” konusunu öğretecek bir yaşam koçu tutması konusunda zorlayan pek çok spam e-mail alıyor.

Gıcık Kadın kendisinin harika ve yeterince doyumlu olduğunu zaten düşünüyor. Ama eğer başka birininin (hemen hemen daima sizden bir iki on yıl daha genç) size nasıl en iyi yaşanacağını söyleyeceğine  inanıyorsanız, hemen ona gidin.

Şunu da aklınızda tutun ki yaşam koçluğu için akademik standartlar yok ve çoğu “sertifika”larını 500-600 dolar civarında birkaç saat online eğitimden sonra alıyor.

Cumhuriyetçiler Kongrede Sağlık Bakımı için hak sahibi olma yaşını 67’ye ve tam Sosyal Güvence yararları için 69 ya da 70’e çıkarmakla tehdit etmeyi sürdürüyor. Gıcık Kadın bunun, Cumhuriyetçilerin ulusun yaşlılarına çalışmayı sürdürme öğüdü anlamına geldiğini düşünüyor, yapabilen için kabul edilir bir fikir ama kimse yaş ayırımını Kongreye açıklamış görünmüyor değil ki fiziksel yetersizliği açıklasın.

Gıcık Kadın bazen bu Kongre insanlarının yaşlıların yeni  iş başlatmalarını öneren “uzmanlarla” ortaklık halinde olup olmadıklarını merak ediyor. Kuşkusuz, bu iş başlattıran  vaizlerin hiç biri yeni işlerin yüzde 33’ünün ilk altı ayda, yüzde 50’sinin ilk iki yılda ve yüzde 75’inin üç yılda – hiç kuşkusuz yaşlının yaşam birikimiyle birlikte-  battığından söz etmiyor.

O zaman geride standart öneriler var: bir kurs alın, bir klübe katılın, seyahat edin, gönüllü işler yapın, yarı zamanlı bir iş bulun – sizin ve Gıcık Kadının yüzlerce kez okuduğunuz şeyler.

Hiçbiri kötü fikir değil – Gıcık Yaşlı Kadın ve pek çok diğer yaşlı insan bunları yapmaktan oldukça zevk alıyor. Ama Gıcık Kadın  söyleyenlerin, bu şeyleri,  şimdiye dek gizli fikirlermiş ve orijinallikleri nedeniyle Nobel Ödülü alacaklarmış gibi ortaya çıkarmalarına  gülmek zorunda kalıyor.

Bununla birlikte Gıcık Yaşlı Kadını en çok güldüren şeyler,  on yıl daha genç görünmek konusundaki her öykü için on katı kolestrol, artrit, diyabet,MS’le yaşama, sırt ağrısı, kanser, acı veren seks, reçeteli ilaçları yönetme, kalp hastalıkları ve yeni şeylerin yanı sıra yaşlılığın diğer bütün dertleriyle yaşlılara (değişmez bir şekilde boomers diyorlar, çünkü kimse yaşlanamaz, bilirsiniz) odaklanmış web siteleri ve magazinler.

Genç insanlara, rahatsızlıklarımızı tartışmaktan daha hızlı bir şekilde yaşlı olduğumuzu söyleyen bir şey var mı?

Bu, Gıcık Kadının sağlığımız konusunda konuşmanın kötü bir fikir olduğuna inanmasından değil.  Boomerların yaşlılığı popüler etmelerinden önce de yaşlı insanlar için daima kötü bir rapti bu, kimse yaşlılığın gerçekten neye benzediği konusunda konuşmadı ve yazmadı ve hala da iyi bir iş çıkarmadı.

Bir avuç mükemmel istisna dışında etrafımızda dolanan yaşlanma konusunu hiç bilmeyecek kadar  genç insanların yazdığı, yaşlılıkta nasıl davranılır konusunda bize öğüt veren medya işleri var. Duyarlılıklarımız konusundaki tek fikirleri bizim yalnızca kırışık genç insanlar olduğumuz ve bundan daha da yanlış bir şey olmaz…

Yıllarca önce Gıcık Yaşlı Kadından yeni başlayacak yaşlıları amaçlayan  bir internet sitesine danışmanlık yapması istendi. Gıcık Kadının ilk sorusu personelden kaçının 60’dan yaşlı olduğuydu. Yanıt, aslında hiç kimse olmadığıydı, 39 ya da 40’tan yaşlı hiç kimse yoktu.

Gıcık kadın işi almadı ama onlara boomerları ve yaşlıları amaçlayan herhangi bir uğraş için bugüne kadar sadık olduğu bir öğüt verdi: öğüt vermek için bir kaçınız o civarda (en azından 60) olmadan yaşlı insanlar konusunda zekice ne konuşabilirsiniz ne de yazabilirsiniz.

http://www.timegoesby.net/weblog/2012/11/how-not-to-be-an-old-person.html

“İnsanlardaki gerçek güzelliği ancak onlar yaşlanınca algılayabilirsiniz.”
~ Anouk Aimee